Britai sunerimę - dėl ko masiškai ėmė plyšti krūtų implantai?

Manekenei Vaidai Židonytei plyšęs krūties implantas – anaiptol ne retas ir išimtinis atvejis. Pastaruoju metu pastebima tikra plyštančių implantų banga. Didžiosios Britanijos plastikos chirurgai susiėmę už galvų – per pastaruosius dvejus metus užfiksuota daugiau kaip 1,5 tūkst. plyšimo atvejų.

2012-2013 m. Didžiojoje Britanijoje užfiksuoti 1543 krūties implanto plyšimo atvejai.<br>123rf nuotr.
2012-2013 m. Didžiojoje Britanijoje užfiksuoti 1543 krūties implanto plyšimo atvejai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 5:24 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:08 AM

2012-2013 m. Didžiojoje Britanijoje užfiksuoti 1543 krūties implanto plyšimo atvejai. Palyginimui, 2009-2010 m. tokių atvejų buvo tik 293.

Garsus britų plastikos chirurgas Douglasas McGeorge'as aiškina, kad taip yra iš dalies todėl, jog moterys užsigeidžia vis didesnių ir didesnių krūtų, kopijuodamos modelį Katie Price, kuri ypač išgarsėjo savo chirurgiškai patobulinta krūtine.

„Kuo didesnės krūtys, tuo daugiau problemų gali iškilti. Didelius implantus veikia sunkio jėga. Dideli implantai gali plyšti, panašiai, kaip plastikinis maišelis su auksinėmis žuvytėmis, kai jį pakeli“, - aiškina chirurgas.

Problemų, pasak jo, kyla ir dėl to, jog pastaraisiais metais buvo naudojama nemažai pigesnių, standartų neatitinkančių implantų. Tokie implantai labiau linkę plyšti.

Neseniai buvo atskleista, kad prancūzų firma „Poly Implant Prothese“ (PIP) gamindama implantus naudojo pramoninį silikoną, skirtą naudoti čiužiniuose.

Nekokybiškų krūtų implantų skandalas Didžiojoje Britanijoje palietė apie 50 tūkst., o visame pasaulyje - 400 tūkst moterų.

Tai išaiškėjo, kai gydytojai buvo užverti pacienčių skundais dėl plyšusių implantų. Kompanijos įkūrėjui Jeanas-Claude'as Masas nuteistas 4 metams kalėjimo.

Didžiojoje Britanijoje kasmet atliekama apie 30 tūkst. krūtų didinimo operacijų.

Modelis K.Price pirmuosius krūtų implantus įsidėjo sulaukusi 18 metų. Jos krūtys nuo 32B tapo 32D dydžio. Bet gražuolei to nepakako – ji negailėdama iššvaistė tūkstančius iš viso 6 krūtų dailinimo operacijoms.

Ketvirtoji operacija jai buvo atlikta Los Andžele, kuomet krūtinės dydis tapo 32GG. 2007 m., sutikusi savo pirmąjį vyrą Peterį Andre, K.Price ryžosi krūtų mažinimui.

Ji ketino iš 32G susimažinti krūtis iki 32C, tačiau liko su 32F ir buvo labai nepatenkinta rezultatais – pasak modelio, jos krūtys liko per toli viena nuo kitos. Teko atlikti dar vieną operaciją ir tai ištaisyti. Iš viso krūtų plastinei chirurgijai K.Price išleido beveik pusę milijono litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.