Stebuklingos procedūros, puoselėjančios Angelinos Jolie grožį

Kalbama, kad žavioji aktorė Angelina Jolie reguliariai darosi procedūras, kurios vadinamos „Drakulos patempimas”. Tai specialiosios injekcijos, kurioms naudojami trombocitai iš paciento kraujo. Šios procedūros stimuliuoja odos jungiamąjį audinį, o tai odą atjaunina, ji tampa lygesnė, sveikesnė, švytinti. Ši procedūra kitaip dar vadinama „kraujo kokteiliu”, nes injekcijoms atlikti naudojamas specialiai paruoštas paciento kraujas. Kraujas injekcijoms paruošiamas centrifugavimo būdu, kad būtų atskirta kraujo plazma su odą atjauninančiais trombocitais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 9:19 PM

„Drakulos” procedūra ne tik pastebimai atjaunina, bet ir gydo bet kokio tipo odos pažeidimus, randus, skatina gijimą po cheminių pilingų, lazerio procedūrų.

Mediciniškai ši procedūra vadinama autologinėmis trombocitais praturtintos plazmos (A-PRP) injekcijomis. Plačiau apie jas pasakoja „Northway“ medicinos centro gydytoja dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė.

- Kaip atliekama ši procedūra?

- Šios procedūros metu paimamas paciento kraujo mėginys, ir kraujas centrifuguojamas tol, kol atsiskyrus jo komponentams, išgaunamas trombocitų koncentratas, o iš trombocitų išsiskiria didelis kiekis augimo faktorių. Tokiu būdu gauta autologinė trombocitais praturtinta plazma gali būti naudojama gryna, arba prieš atliekant išorines ar gilesnes injekcijas, plazmą galima suaktyvinti, pridėjus autologinio trombino serumo ar hialurono.

Patekę į odą, autologinėje trombocitais praturtintoje plazmoje esantys augimo faktoriai pradeda veikti kiekviename odos ląstelių lygyje, jį stimuliuodami, skatindami fibroblastų augimą ir tuo pačiu elastinių skaidulų tinklo formavimąsi, atnaujindami odos kapiliarų funkciją, spręsdami pigmentinių dėmių problemą, skatindami gijimo procesus.

Taip pat augimo faktoriai aktyviai stimuliuoja plaukų svogūnėlius, netgi esant androgeniniam, t.y. vyriško tipo plikimui. Drąsiai galima teigti, kad suleisdami savus augimo faktorius, suleidžiame aktyvią statybinę medžiagą mūsų ląstelėms, taip gerokai atgal atsukdami savo biologinį laikrodį.

- Kada ir kam ši procedūra rekomenduojama?

- Procedūros naudojant autologinę trombocitais praturtintą plazmą rekomenduojamos tiek moterims, tiek vyrams, kuriuos vargina plaukų slinkimas, plikimas, su amžiumi susiję odos pakitimai, pavargusi, tonusą bei skaistumą praradusi oda, žemyn „smunkantys“ veido kontūrai, strijos.

- Kokių rezultatų galima tikėtis?

- Po atliktų procedūrų kurso pacientai gali džiaugtis vešlesniais ir sveikesniais plaukais, padidėjusiu odos elastingumu, smulkių raukšlių sumažėjimu, skaistesniu odos atspalviu, pagerėjusiu jos tonusu ir švytėjimu. Taikant trombocitais praturtintos plazmos terapiją sumažėja ir gilesnės nosies – lūpų bei akių srities raukšlės.

Gydymo poveikis pastebimas praėjus kelioms savaitėms po pirmosios injekcijos, tačiau siekiant geriausių ilgalaikių rezultatų, rekomenduojama atlikti papildomų gydymo procedūrų, kurių poreikį nustato gydytojas.

Gydymo kurso trukmė ir procedūrų kartojimo intervalai priklauso nuo individualaus odos būklės tyrimo rezultatų, gydomų zonų, gyvenimo būdo, įpročių. Pavyzdžiui, įrodyta, kad rūkantiems pacientams visuomet prireikia daugiau procedūrų.

Svarbu žinoti, kad terapijos metu naudojamų paciento ląstelių gebėjimas regeneruotis yra individualus, todėl kiekvieno paciento rezultatai gali būti skirtingi.

- Ar galimas šalutinis šių procedūrų poveikis?

- Kadangi autologinę trombocitais praturtintą plazmą sudaro tik paties paciento ląstelės ir plazma, toks gydymas turi labai mažą šalutinio poveikio tikimybę. Kaip galimas nedideles komplikacijas paminėčiau galimą kraujosruvų atsiradimą injekcijų vietose, kas visuomet tikėtina, atliekant bet kokias injekcijas. Taip pat gali atsirasti odos deginimo ar tempimo jausmas.

Šie laikini pojūčiai atsiranda dėl vykstančio biostimuliacijos proceso ir turėtų išnykti praėjus 1 – 1,5 paros po atliktos procedūros. Labai retais atvejais pacientui gali pasireikšti alerginė reakcija – dėl kilusio uždegimo gali išsivystyti edemos. Tokiu atveju būtina nedelsiant apie tai informuoti savo gydytoją, kad jis galėtų paskirti Jums tinkamus medikamentus.

- Ar ši procedūra tinkama kiekvienam?

- Gydymo autologine trombocitais praturtinta plazma negalima atlikti pacientams, sergantiems ar praeityje sirgusiems galvos ir kaklo srities vėžiu, autoimuninėmis ligomis, pavyzdžiui, vilklige. Kilus abejonei, prieš procedūrą privaloma atlikti išankstinius tyrimus. Šios procedūros neatliekamos ir pasireiškus ūminėms ar sisteminėms infekcijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.