Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Šokiruojantis atvejis – įkandus gyvatei, mergaitei nupuvo koja

Venesuelos medikai pasidalijo šiurpia nuotrauka, kurioje matoma 13-metės mergaitės koja, visa pajuodusi ir sudžiūvusi. Taip mergaitei, kurios pavardė neskelbiama, nutiko po gyvatės įkandimo. Gyvatės nuodai sukėlė sunkios formos nekrozę – priešlaikinę ląstelių mirtį, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-28 13:58, atnaujinta 2018-01-24 09:54

Mergaitės kojos audiniai žuvo, koja ėmė pūti ir džiūti.

Tačiau trylikametė ne iš karto buvo nuvežta pas medikus. Pradžioje ją buvo bandoma gydyti pagal indėnų tautelės, kuriai ji priklauso, metodus.

Tik po mėnesio nelaimėlė pagaliau buvo nuvežta į ligoninę sostinėje Karakase. Internete paskelbta nuotrauka sudomino gydytojus š įvairių pasaulio šalių.

Nuotrauką apžiūrėjusių medikų nuomone, kojos amputacija neišvengiama. Tačiau baigtis gali dar blogiau – nuo gyvatės nuodų, sukėlusių tokį baisų poveikį, gali mirti ir pati mergaitė.

„Visa blauzda yra juoda, tai plinta aukštyn. Matant likusią jos kūno dalį panašu, kad jos raumenys nyksta nuo nuodų. Kita jos koja labai plona. Panašu, kad ji vis vien mirs“, - komentuoja nuotrauką apžiūrėjęs gydytojas iš Liverpulio Arunas Ghoshas.

Nekrozė mergaitei sukėlė kitą būklę, kuri vadinama rabdomiolize – tai raumenų audinio žūtis visame kūne.

Rabdomiolizė gali pažeisti inkstus, o tai, prisidėjus žemam kraujo spaudimui, negydant gali lemti paciento mirtį.

Gali būti, kad gyvatės įkąstai mergaitei buvo duodama antibiotikų, tačiau jie negali suvaldyti nervus paralyžiuojančių ir kraujo krešėjimą sukeliančių gyvatės nuodų plitimo.

Antibiotikai, įkandus gyvatei, gydo tik šalutinį įkandimo poveikį – vietinę infekciją. Šiuo atveju būtinas gydymas priešnuodžiais, stabdančiais kraujo krešėjimą ir leidžiančiais kraujui toliau cirkuliuoti po aukos kūną.

Iš nuotraukos matyti, kad mergaitei įkandusi gyvatė pažeidė jos kojos arteriją, sukeldama kraujavimą į raumenį – tai sunki būklė, vadinama suspaudimo sindromu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.