Bendras Lietuvos ir Jungtinės Karalystės onkologų projektas

Storosios žarnos ligos atsidūrė Europos, Azijos ir Šiaurės Amerikos chirurgų dėmesyje. Londono karališkajame koledže Lietuvos nacionalinio vėžio instituto direktorius profesorius Narimantas Evaldas Samalavičius ir Jungtinės Karalystės profesorius Josephas Nunoo-Mensah surengė tarptautinę konferenciją „Storosios žarnos chirurgijos dilemos ir debatai“. 

Nacionalinio vėžio instituto direktorius N.E.Samalavičius ir Jungtinės Karalystės profesorius Josephas Nunoo-Mensah.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Nacionalinio vėžio instituto direktorius N.E.Samalavičius ir Jungtinės Karalystės profesorius Josephas Nunoo-Mensah.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2014, 4:56 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:18 PM

Jau antri metai organizuojama žiemos konferencija yra Pasaulinės universitetų kolorektalinių chirurgų draugijos, kuriai šie abu kolorektaliniai chirurgai atstovauja, švietėjiškos veiklos dalis. Renginys, ypač antroji mokomųjų paskaitų diena, buvo skirtas Jungtinės Karalystės chirurgams, šioje konferencijoje dalyvavo 150 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių.

Konferencijos metu buvo pateikti ir išanalizuoti sudėtingi kolorektalinės chirurgijos atvejai, apsikeista kontroversiškomis nuomonėmis bei įvardytos įvairios problemos.

 „Maždaug 80 proc. konferencijos pranešimų, kuriuos perskaitė žinomiausi kolorektalinės chirurgijos specialistai iš Europos, Azijos ir Šiaurės Amerikos, buvo skirti kolorektalinio vėžio klausimams, – sakė N. E. Samalavičius. – Taip pat vyko aptarimai ir diskusijos dėl svarbių, klinikinėje praktikoje dažnai iškylančių problemų”.

Didelis susidomėjimas organizuojama konferencija įrodė, jog visame pasaulyje kolorektalinės ligos, tarp jų ir kolorektalinis vėžys, yra aktuali šių dienų medicinos sritis.

 „Pasidalinti patyrimu ir perimti pažangiausią pasaulio patirtį yra iš tiesų svarbu visiems šios srities specialistams”, – kalbėjo Nacionalinio vėžio instituto direktorius N. E. Samalavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.