Paroda „Sveikatos dienos“: besirūpinančių savo sveikata daugėja

Įvairūs tyrimai rodo, kad susirgus ir perkant vaistus pagrindinis jų pasirinkimo kriterijus yra prekės ženklo žinomumas, visiškai priešingai yra renkantis sveikatinimo, sveikos gyvensenos prekes ir paslaugas. Šiemet septintus metus vyksianti paroda „Sveikatos dienos“ atskleidžia, kad natūralumas, gera asmeninė patirtis, individualus kontaktas lemia tai, ką ligų prevencijai renkasi gyventojai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:24 AM

Vasario 27 – kovo 1 dienomis Kauno futbolo manieže (Aukštaičių g. 51, Kaunas) vyks 7-oji sveikatinimo, sveikos gyvensenos ir medicinos paroda „Sveikatos dienos“. Parodoje įvairias sveikatinimo, gydymo ir reabilitacijos bei natūralios medicinos naujoves pristatys apie 100 parodos dalyvių. Pernai parodą aplankė apie 22 tūkst. lankytojų, šiemet išplėtus aktualių seminarų ir renginių programą, tikimasi sulaukti apie 30 tūkst. savo sveikata besirūpinančių gyventojų.

„Įvertinus kasmet didėjantį parodos „Sveikatos dienos“ lankytojų skaičių, galima teigti, kad Lietuvos gyventojų sąmoningumas rūpinantis savo sveikata, ligų prevencija kasmet auga. Lankytojai parodoje ieško naujų sveikatinimosi būdų, atvyksta susipažinti su rinkos senbuvių siūlomomis naujienomis, pasikonsultuoti su specialistais ir net parodos metu susidėlioti savo sveikos gyvensenos programą“, - sako Jurgita Kasparavičienė, parodą organizuojančios bendrovės Ekspozicijų centras projektų vadovė.

Pasak J.Kasparavičienės, didelio dėmesio susilaukia visos parodos temos. „Žmonės domisi sveika mityba, odontologija, ortopedija, optika, privačia gydymo praktika, reabilitacija, poilsio centrais, sporto klubais, grožio paslaugomis, plastine chirurgija, asmens higiena, natūralia medicina, ir kt.“, - vardija J.Kasparavičienė.

Pernai pastebėjus, kad didelio dėmesio sulaukia vaikų sveikatos prekės ir paslaugos, šiemet organizatoriai pasiūlė net atskirą ekspoziciją „Sveikas vaikas“. Šioje erdvėje lankytojai galės patogiai ir koncentruotai susipažinti su vaiko auginimu reikalingais produktais, pasinaudoti profesionaliomis konsultacijomis (ortopedijos, odontologijos, užkrečiamų ligų, skiepų ir kt. klausimais). Šioje ekspozicijoje taip pat bus pristatomas projektas „Žaislų ligoninė“, kurio pagrindinis tikslas – padėti 3-6 m vaikams atsikratyti ligoninių ir gydytojų baimės bei suteikti jiems žinių apie sveikatą. Asociacija „Neišnešiotukas“ teiks konsultacijas žmonėms apie šiuos vaikučius bei kvies paaukoti pagal galimybes ankstukų vystymui.

Kita naujiena – dalis parodos virs atvira šurmuliuojančia sporto sale. Parodos lankytojus šioje salėje galės išbandyti įvairias treniruočių programas, o parodos dalyviai pasiūlys tinkamą aprangą, kokybišką įrangą, produktus gerai savijautai ir traumų prevencijai.

Daug dėmesio susilaukiančiuose seminaruose ir šiemet bus pristatomos įvairios temos. Didžioji dauguma seminarų - apie sveikesnę mitybą, žaliavalgystę. Laukiama lektorės Juliet Gellatley iš Bristolio (Didžiosios Britanijos). Juliet Gellatley yra medicinos mokslų daktarė, Mitybos terapijos specialistų federacijos narė (FNTP), Mitybos terapijos tarybos narė (NTCC), kvalifikuota mitybos terapeutė. Ji yra įkūrėja ir direktorė Viva!, Viva! Health (liet. Tegyvuoja sveikata) Jungtinėje Karalystėje ir Viva! Poland Lenkijoje. Ji praves seminarą tema: „Mėsa ir pieno produktai. Ar tai mūsų maistas?“

Pasak J.Kasparavičienės, paroda „Sveikatos dienos“, iš kitų Ekspozicijų centro organizuojamų parodų išsiskiria tuo, kad joje vyksta daug aktyvių užsiėmimų, kurių metu nemokamai yra suteikiamos realios sveikatos patikrinimo ar sveikatinimo paslaugos.

Kaip ir kasmet, parodoje bus galima atlikti nemažai nemokamų sveikatos patikrinimo tyrimų. Bus matuojamas anglies monoksido kiekis iškvepiamajame ore, kuris parodo karboksihemoglobino kiekį kraujyje ir nuo rūkymo žalą plaučiams. Lankytojai galės nusistatyti kūno masės sudėtį, sužinoti rekomenduojamą dienos kalorijų kiekį. Taip pat bus matuojamas arterinis kraujo spaudimą (AKS) ir širdies ritmas, atliekamas dantų sveikatos ir higienos būklės vertinimas vaikams bei suaugusiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.