Į vaistinę – ne tik nusipirkti vaistų, bet ir pasiskiepyti

Ar vaistininkas gali prisidėti prie užkrečiamųjų ligų prevencijos? Tokia galimybė atsirastų patobulinus Farmacijos įstatymą. Imunoprofilaktiką jau siūloma priskirti vaistininko farmacinei veiklai. Tokį pasiūlymą Farmacijos įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo projektui Seimo posėdžių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-23 13:13, atnaujinta 2018-01-15 06:03

„Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatyme imunoprofilaktikos sąvoka apibrėžiama kaip biologinių preparatų ir medicinos priemonių naudojimas norint padidinti žmonių atsparumą užkrečiamosioms ligoms.

Tikslinga šią sąvoką įtraukti ir į Farmacijos įstatyme esantį farmacinės rūpybos apibrėžimą, kad imunoprofilaktika būtų priskirta vaistininko farmacinei veiklai“,- sako projekto autorius.

Jeigu Seimas pritartų, būtų įteisinta, kad „farmacinė rūpyba – vaistininko farmacinės veiklos dalis, tarp kitų veiklų apimanti ir „biologinių preparatų ir medicinos priemonių naudojimą siekiant padidinti suaugusių asmenų atsparumą užkrečiamoms ligoms“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.