Šilainių poliklinikoje – vėžinius susirgimus nustatantis skyrius

Augantis virškinimo sistemos sutrikimų ir vėžinių susirgimų skaičius Lietuvoje lėmė didžiausios Kauno poliklinikos medikų sprendimą įkurti naują padalinį, kokio nėra kitose ambulatorinės sveikatos priežiūros įstaigose. Todėl viešojoje įstaigoje Kauno Šilainių poliklinika oficialiai atidaromas naujas Gastroenterologijos ir endoskopijos skyrius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 6:47 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:20 PM

Pasak Kauno miesto savivaldybei pavaldžios poliklinikos Šilainiuose direktoriaus hb. dr. Vidmanto Obelieniaus, augantį virškinimo ligų skaičių daugeliu atvejų lemia spartus gyvenimo tempas, kasdienė įtampa, mitybos įpročiai, darbo bei poilsio režimas, augantis vaistų vartojimas bei nemažai kitų faktorių. Deja, tenka konstatuoti, kad daugėja ir vėžinių susirgimų. Pavyzdžiui, storojo žarnyno vėžys užima antrą vietą tarp vėžinių susirgimų ir mirčių priežasčių.

Šilainių poliklinikos vadovo teigimu, siekiant suvaldyti problemą, ypač svarbu laiku nustatyti virškinimo sistemos sutrikimų priežastis. Taip pat reikšminga ir ankstyva vėžio diagnostika. Tam poliklinika skirs ypatingą dėmesį, nes dažnai pradinėse ligos stadijose paciento savijauta būna gera arba jis jaučia tik nežymius bendrus negalavimus.

„Subūrėme visą profesionalų komandą, kurią aprūpinome naujos kartos įranga ir tyrimų laboratorija. Mūsų pagrindinis tikslas – ne pasekmės, ligos, gydymas, o savalaikė diagnostika ir dėmesys žmogui, kurio organizmas veikia kaip nedaloma ir vieninga sistema“, – sakė Šilainių poliklinikos vadovas.

Ankstyvai vėžinių susirgimų diagnostikai ir efektyvesniam gydymui Šilainių poliklinika įsigijo naujos kartos endoskopinę įrangą su aukštos raiškos vaizdo sistema bei dviem endoskopais – gastroskopu ir kolonoskopu. Tai leidžia pamatyti net pačius mažiausius organų pakitimus. Naujai įkurtame Gastroenterologijos ir endoskopijos skyriuje dirbs gastroenterologai bei abdominalinis chirurgas, konsultuojantis dėl žarnyno patologijos ir atliekantis kolonoskopijas bei gastroskopijas. Gastroenterologų kompetencija – endoskopinė, echoskopinė, radiologinė, laboratorinė, mikrobiologinė virškinimo ligų ir jų komplikacijų diagnostika bei gydymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.