JAV chirurgai atskyrė Siamo dvynes ir tikisi, kad jos gyvens

Teksaso vaikų

Knatalyne Hope Mata ir Adeline Faith buvo suaugusios krūtinės ląstomis, plaučiais, širdies dangalų dalimis, diafragmomis, kepenimis, žarnomis ir dubens sritimis.<br>AP nuotr.
Knatalyne Hope Mata ir Adeline Faith buvo suaugusios krūtinės ląstomis, plaučiais, širdies dangalų dalimis, diafragmomis, kepenimis, žarnomis ir dubens sritimis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-24 10:37, atnaujinta 2018-01-12 11:55

Knatalyne Hope Mata ir Adeline Faith, kurios buvo suaugusios krūtinės ląstomis, plaučiais, širdies dangalų dalimis, diafragmomis, kepenimis, žarnomis ir dubens sritimis, buvo atskirtos praėjusią savaitę, sakė jų chirurgas dr. Darrellas Cassas.

Operacija buvo suplanuota dar prieš jų gimimą pernai balandžio mėnesį.

„Operacija nepraėjo be iššūkių, ... bet mes labai patenkinti tuo, kaip jos laikosi. Mes labai optimistiškai nusiteikę“, – sakė D.Cassas laikraščiui „Houston Chronicle“, kuris šią istoriją paskelbė pirmadienį.

Mergaičių būklė stabili, bet kritinė, kvėpavimo aparatai joms bus prijungti dar savaitę, o intensyviosios slaugos palatoje jos gulės porą mėnesių. Vėliau joms teks ištverti daugiau operacijų.

Pasak D.Casso, maždaug 5 valandos nuo atskyrimo operacijos pradžios Adeline kraujospūdis taip nukrito, kad medikų komandai, kurią sudarė aštuonios slaugytojos, šeši anesteziologai ir 12 chirurgų, teko rankiniu būdu ją gaivinti. Mergaitė atsigavo po maždaug 5-8 minučių.

Dvynių motina Elysse Mata ir jos vyras Johnas pernai persikėlė į Hjustoną, kad galėtų būti arčiau savo dukterų. Pora dar turi penkerių metų sūnų.

Kad mergaitės yra suaugusios, buvo pastebėta nėštumo metu, per tyrimą ultragarsu 2014 metų sausį. Gimusios jos svėrė po 1,56 kg ir nuo to laiko gulėjo ligoninėje. Prieš operaciją jos svėrė po daugiau kaip 9 kilogramus.

„Matyti mergaites, išvežamas iš operacinės kaip atskiras pacientes, ... buvo dar labiau jaudinama, nei tikėjausi, – sakė D.Cassas. – Tai tiesiogine prasme sujaudino mane iki ašarų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.