Nacionalinio vėžio instituto direktoriumi tapo F. Jankevičius

Nacionalinio vėžio instituto

F.Jankevičius teigė, kad ieškos būdų į instituto veiklą labiau įtraukti Sveikatos apsaugos ministeriją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
F.Jankevičius teigė, kad ieškos būdų į instituto veiklą labiau įtraukti Sveikatos apsaugos ministeriją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 5:01 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:41 PM

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad iš naujojo vadovo tikimasi glaudesnio bendradarbiavimo su Vilniaus universitetu ir verslo pritraukimo.

„Buvo keliami pagrindiniai klausimai ir uždaviniai. Tai bendradarbiavimas su Vilniaus universiteto ir Santariškių miestelio mokslo tiriamosiomis programomis ir visu kolektyvu. Antras dalykas, buvo klausiama ir siūloma žiūrėti aktyviai į integracinius procesus sveikatos apsaugoje – kad tai nebūtų kaip atskira kažkokia salelė onkologinę pagalbą teikiančios sveikatos sistemos, bet tai būtų integruotas į visą sveikatos sistemą Lietuvoje. Buvo akcentuota mokslo ir verslo pritraukimo būtinybė į institutą, nes iš tikrųjų veiksmo ir papildomų pinigų uždirbti ten tikrai galima“, – BNS sakė ministras.

F.Jankevičius teigė, kad ieškos būdų į instituto veiklą labiau įtraukti Sveikatos apsaugos ministeriją.

„Įstatymų numatytais aktais reikės ieškoti būdų bendradarbiauti. Tas bendravimas yra būtinas, vitališkai reikalingas. Manau, kad eisime šiuo keliu“, – BNS sakė naujai išrinktas instituto vadovas.

Ateityje jis žada rengti konsorciumus, kurių sudėtyje bus klinikiniai, moksliniai padaliniai bei verslas.

Vyriausybė pernai liepos pradžioje nusprendė pervadinti Vilniaus universiteto Onkologijos institutą į Nacionalinį vėžio institutą ir pavedė instituto savininko teises bei pareigas įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijai. Į jo sudėtį įtraukta ir klinika. Buvusiam Onkologijos institutui vadovavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Pastaruosius beveik dvejus metus pertvarkomai įstaigai vadovavo profesorius Narimantas Evaldas Samalavičius.

Pagal įstatymą, institutas atlieka mokslinius tyrimus, sveikatos priežiūros įstaigoms teikia metodologinę, metodinę ir kitą pagalbą vėžio kontrolės klausimais, koordinuoja vėžio kontrolės veiklą, diegia onkologijos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus į kasdienę praktiką, teikia aukščiausio lygio specializuotas ir individualizuotas onkologijos asmens sveikatos priežiūros paslaugas gyventojams, tvarko Vėžio registrą.

Įstatymo rengėjų teigimu, Nacionalinis vėžio institutas reikalingas, nes pastaruoju metu piktybiniai navikai yra viena iš svarbiausių medicinos problemų Lietuvoje – kasmet diagnozuojama apie 18 tūkst. naujų susirgimų onkologinėmis ligomis, o mirštamumo nuo onkologinių ligų ir sergamumo santykis yra vienas didžiausių Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.