Prestižiniame britų medicinos žurnale – pagyros Dainiui Pūrui

Didžiojoje Britanijoje leidžiamas prestižinis medicinos žurnalas „The Lancet“ pristatė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorių Dainių Pūrą kaip stipriomis žiniomis, tarptautine patirtimi ir objektyvumu pasižymintį sveikatos specialistą, Jungtinių Tautų (JT) specialųjį pranešėją dėl paramos visuotinei teisei į aukščiausius fizinės ir psichinės sveikatos standartus.

Prof. D.Pūras JT specialiuoju pranešėju šešeriems metams tapo 2014 m. vasarą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prof. D.Pūras JT specialiuoju pranešėju šešeriems metams tapo 2014 m. vasarą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

naujienos.vu.lt

Mar 19, 2015, 1:06 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 12:04 PM

Garsus Lietuvos psichiatras ir žmogaus teisių gynėjas prof. D.Pūras žurnalo puslapiuose užsienio kolegų apibūdinamas kaip diplomatiškas, sąžiningas žmogus, kovojantis su neteisybe, nedemokratišku elgesiu ir korupcija.

Prof. D.Pūras JT specialiuoju pranešėju šešeriems metams tapo 2014 m. vasarą. Profesorius buvo išrinktas pažymint jo ilgametę psichinės sveikatos specialisto, žmonių (ypač vaikų) teisių gynėjo ir tarptautinę patirtį. Jis yra pirmasis lietuvis, išrinktas į šią aukštą poziciją JT, ir pirmasis gydytojas, paskirtas eiti JT specialiojo pranešėjo pareigas (prieš tai šias pareigas ėjo asmenys, atėję iš teisinės aplinkos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.