Suskaičiuota, kiek Lietuvoje kainuoja sirgti sunkia liga

Išankstiniais Higienos instituto Sveikatos informacijos centro duomenimis, 2014 metais dažniausia mirties priežastis – tokios kraujotakos sistemos ligos kaip išeminė širdies liga ar smegenų kraujagyslių ligos (56 proc. visų mirties atvejų), ir piktybiniai navikai (20 proc.).

Nustatant kritinės ligos gydymo kainą, svarbu atkreipti dėmesį, kad gali prireikti padengti ne tik vaistų ir gydymo ligoninėje išlaidas.<br>123rf nuotr.
Nustatant kritinės ligos gydymo kainą, svarbu atkreipti dėmesį, kad gali prireikti padengti ne tik vaistų ir gydymo ligoninėje išlaidas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2015, 1:54 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:49 AM

2014 metais daugiau negu 5 tūkstančiai Vilniaus apskrities gyventojų mirė nuo kraujotakos sistemos ligų, o nuo piktybinių navikų – daugiau negu 2 tūkstančiai.

Šios ligos kartu su tokiais susirgimais kaip paralyžius, aklumas, išsėtinė sklerozė, inkstų funkcijos nepakankamumas, yra priskiriamos kritinių ligų grupei. Tai ligos, kurios iš esmės pakeičia ligonio ir jo artimųjų gyvenimo kokybę ne tik dėl suprastėjusios asmens sveikatos, bet ir dėl pakitusios finansinės padėties.

Kiek kainuoja kritinė liga?

Nustatant kritinės ligos gydymo kainą, svarbu atkreipti dėmesį, kad gali prireikti padengti ne tik vaistų ir gydymo ligoninėje išlaidas, bet ir pirkti į kompensuojamųjų vaistų sąrašą neįtrauktus vaistus, skirti lėšų reabilitacijai ar slaugai, pritaikyti ligonio gyvenamąją aplinką jo poreikiams. Be to, dėl laikinai pakitusio ligonio darbingumo gali sumažėti ir bendros šeimos pajamos.

„SEB gyvybės draudimas“ duomenimis, piktybinių navikų gydymas asmeniui gali kainuoti nuo 3 500 iki 9 000 eurų per mėnesį:

vaistai – apie 580 EUR/mėn. (reikia bent 6 kursų)

maisto papildai – apie 290 EUR/mėn.

onkopsichologo paslaugos – apie 1 500 EUR

modernaus gydymo procedūros – 8 000–11 900 EUR

Miokardo infarkto gydymas gali kainuoti nuo 500 iki 2 000 eurų kasmet:

vaistai – apie 17–30 EUR/mėn.

maisto papildai – 30–45 EUR/mėn.

tyrimai – 50 EUR

reabilitacija – 725 EUR

privačios paslaugos – iki 500 EUR

„Pastebime, kad dauguma gyventojų, besikreipiančių dėl gyvybės ir sveikatos draudimo, dažniausiai galvoja apie tai, kas jų ir jų šeimos laukia ištikus traumai ar laikinai netekus darbingumo, tačiau tik nedaugelis susimąsto apie tai, kaip reikėtų užtikrinti savo ir savo šeimos gerovę kritinės ligos, kurios gydymas gali trukti mėnesius ar metus, atveju“, – sako bendrovės „SEB gyvybės draudimas“ generalinė direktorė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

„SEB gyvybės draudimas“ iš viso yra išmokėjęs daugiau negu 1 mln. eurų išmokų klientams, susirgusiems kritine liga.

Vidutinė išmokos vertė – 4230 eurų.

Sergančiųjų amžiaus vidurkis – 48 metai, jauniausias išmokos gavėjas – 23 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.