Jonavoje padaugėjo vaikų apsinuodijimų vaistais ir alkoholiu

Kauno visuomenės sveikatos

8 iš apsinuodijusių medikamentais jonaviškių – vaikai iki 4 metų amžiaus.<br>123rf nuotr.
8 iš apsinuodijusių medikamentais jonaviškių – vaikai iki 4 metų amžiaus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2015, 12:31 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:25 AM

Pasak Kauno visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriaus vyriausiosios specialistės Jurgitos Liutkevičienės, skyriuje per pirmą šių metų ketvirtį užregistruota 14 žmonių apsinuodijimo atvejų. Visi šiemet registruoti apsinuodiję asmenys – vaikai iki 17 metų amžiaus (6 berniukai ir 8 mergaitės). Pernai per tą patį laikotarpį registruoti tik 4 apsinuodijimo atvejai (apsinuodijo 2 berniukai ir 2 mergaitės).

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiemet Jonavos rajone pagal apsinuodijimus sukėlusią medžiagą pirmąsias pozicijas užima apsinuodijimai medikamentais. Iš registruotų 9 apsinuodijimo medikamentais atvejų 6 buvo mergaičių (5 – iki 3 metų amžiaus, 1 – 17 metų). Antra apsinuodijimų priežastis – alkoholis, kuriuo apsinuodijo 2 mergaitės (12-13 metų amžiaus) ir 3 berniukai (10 – 15 metų). 2014 metų pirmąjį ketvirtį buvo užregistruoti tik 2 apsinuodijimai alkoholiu, 1 – medikamentais ir 1 – cheminėmis medžiagomis, naudojamomis buityje.

Šiemet Jonavos mieste bei rajone buvo užregistruoti 9 atsitiktiniai apsinuodijimo atvejai dėl nesaugiai laikomų namų aplinkoje vaistų.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad net 8 iš apsinuodijusių medikamentais jonaviškių – vaikai iki 4 metų amžiaus. Susirūpinti verčia ir tai, jog šiemet per tris mėnesius Jonavoje jau registruoti net 5 apgalvoti apsinuodijimo atvejai (viena mergaitė bandė nusižudyti). Pernai per pirmąjį metų ketvirtį Kauno visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriuje buvo užregistruoti 3 apgalvoti bei vienas atsitiktinis apsinuodijimo atvejis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.