Karoliniškių poliklinikoje – galimybė operuotis nemokamai

Antradienį Karoliniškių poliklinikoje duris atvėrė naujas dienos chirurgijos centras. Pasak jo vadovo gydytojo Andriaus Sadausko, dabar pacientams dienos chirurgijos procedūros bus teikiamos greičiau. Plečiamas paslaugų spektras, pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su trečio lygio gydymo įstaigomis, todėl sumažės ir operacijų laukiančiųjų eilės.

Karoliniškių poliklinikoje duris atvėrė naujas dienos chirurgijos centras.<br>D.Umbraso nuotr.
Karoliniškių poliklinikoje duris atvėrė naujas dienos chirurgijos centras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ana Daukševič

May 5, 2015, 6:34 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:41 PM

Nuo nosies operacijų iki vėžio diagnostikos

Karoliniškių poliklinikoje iš pradžių bus teikiamos planinės dienos chirurgijos paslaugos. Tai reiškia, jog čia patekti galės visi žmonės gavę siuntimus nesunkioms operacijoms. Naujame dienos chirurgijos centre numatyta atlikti kelių profilių operacijas. Iš ortopedinių – smulkiųjų sąnarių, artroskopinės operacijos. Planuojama atlikti ir endoskopines procedūras – skrandžio, storosios žarnos ištyrimą.

Į Karoliniškių polikliniką galės kreiptis ir tie, kuriems reikalinga šlapimo pūslės, prostatos piktybinių susirgimų ankstyvoji diagnostika. Taip pat numatoma ir ginekologinių susirgimų diagnostika. Kiti specialistai atliks smulkias nosies operacijas, kurios nereikalauja didelių intervencijų.

Pacientų netrūksta

„Anksčiau dienos stacionaro neturėjome, tačiau matėme tokių paslaugų poreikį. Pasižiūrėjome, kokias procedūras atliekame. Prostatos hiperplazijos atvejų per metus turime daugiau nei tūkstantį. Pacientų, kuriems reikia operuoti meniskus – per metus maždaug du šimtai.

Įsigijome visą reikalingą įrangą, kuri numatoma teisės aktuose tam, kad galėtume teikti dienos chirurgijos paslaugas. Turime pacientų šildymo priemonę, monitorių, kuris leidžia stebėti pacientą, kai jam taikoma anestezija. Įsigijome defibriliatorių, kuris leidžia fiksuoti paciento širdies veiklą. Taip galime stebėti jo būklę ir reikalui esant anesteziologai sprendžia dėl tolesnio gydymo. Dienos chirurgijos operacinėje turime ir radiologinio ištyrimo galimybę“, – naujojo centro privalumus vardino A.Sadauskas.

Nereikės mokėti

Dabar pacientai, kuriems reikia dienos chirurgijos paslaugų gali pasirinkti nemažai gydymo įstaigų visame mieste. Tiesa, nemažai tokių paslaugų siūlo ir privačios klinikos, kuriose už operacijas neretai tenka prisimokėti.

„Mūsų poliklinikoje su siuntimu dienos chirurgijos paslaugos apmokamos iš ligonių kasų, todėl priemokų neturime. Manau, tai didina paslaugų prieinamumą. Svarbu ir tai, kad galime pasiūlyti paslaugas arčiau namų. Tai ypač svarbu sunkiai judantiems pacientams.

Be to, suteikiame galimybę greičiau diagnozuoti ligas. Ne paslaptis, kad konsultacijų pas kai kuriuos specialistus tenka ilgai. Bendraujame su kitomis gydymo įstaigomis, kad paslaugos būtų prieinamos greičiau. Kai kuriems pacientams dienos chirurgijos sąlygomis galime taikyti anesteziją ir paruošti pacientą rimtam gydymui tretinio lygio ligoninėje“, – tikino medikas.

Dienos chirurgijos centro įrengimas Karoliniškių poliklinikoje truko daugiau nei porą metų. TAm tikslui panaudotos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Nors A.Sadauskas nesiryžo įvardinti, kiek lėšų tam buvo skirta, tačiau išdavė, jog buvo reikalinga septinženklė suma.

„Maždaug keli milijonai litų. Tokių investicijų prireikė todėl, kad dienos chirurgijai taikomi griežti reikalavimai. Be kita ko, panaudota speciali sienų apdaila, kuri sumažina hospitalinių infekcijų plitimo riziką“, – paaiškino medikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.