Medicinos įstaigoms – moderni naujagimiams skirta įranga

Praėjusią savaitę Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimas Lietuvoje“ projekte dalyvaujančias Lietuvos ligoninės pristatyta medicininė įranga, leisianti pagerinti teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir palengvinti personalo darbą. 

24 Lietuvos ligoninėms pristatyta moderni medicinos įranga.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
24 Lietuvos ligoninėms pristatyta moderni medicinos įranga.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-01 13:52, atnaujinta 2017-10-28 11:58

Birželio 8-17 dienomis į akušerijos, ginekologijos ir neonatologijos paslaugas teikiančias Lietuvos gydymo įstaigas pristatyti fototerapijos prietaisai, transkutaniniai bilirubino matuokliai, elektroninės svarstyklės (sverti naujagimiams), transportiniai inkubatoriai, nešiojami ultragarsiniai vaisiaus širdies tonų stetoskopai, manipuliaciniai stalai, universalios gimdymo lovos.

Taip pat smegenų veiklos registravimo monitoriai, kurie yra skirti sunkiai sergančių naujagimių smegenų veiklos diagnostikai. Gydymo įstaigos „praturtėjo“ ir naujais defibriliatoriais naujagimiams, organizacine technika kūdikio raidai vertinti ir kitais prietaisais.

Vykdant Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programą, birželio 29 d. Kauno klinikose taip pat pristatyti trys modernūs reanimobiliai su naujagimių transportavimui skirta įranga. Liepos 7 d. šie erdvūs reanimobiliai Kauno klinikose bus perduoti Vilniaus universiteto ligoninei Santariškių klinikoms bei Klaipėdos universitetinei ligoninei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.