Magnetinio rezonanso tyrimas nėščiosioms – nemokamas

Nuo šiol daugiau saugumo nėščiosioms visame pasaulyje suteikiantis magnetinio rezonanso tyrimas (MRT) taps labiau prieinamas būsimoms mamoms Lietuvoje – gavusi gydytojo siuntimą kūdikio besilaukianti moteris turės galimybę pasitikrinti nemokamai.

Daugiau saugumo nėščiosioms visame pasaulyje suteikia magnetinio rezonanso tyrimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau saugumo nėščiosioms visame pasaulyje suteikia magnetinio rezonanso tyrimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:34 AM

Tyrimas suteiks nėščiosioms galimybę būti visiškai užtikrintoms dėl savo vaisiaus būklės, apie ką vos prieš keliolika metų dar buvo galima tik svajoti.

Pasak specialistų, galimybė nemokamai pasitikrinti leis efektyviau išnaudoti magnetinio rezonanso tyrimų privalumus ir prisidės prie geresnės tūkstančių nėščiųjų sveikatos priežiūros Lietuvoje, nes šalyje iki šiol plačiausiai naudojamo ultragarso tyrimo rezultatų ne visuomet pakanka.

„Pasitaiko, kad esant nėštumo komplikacijoms ultragarso tyrimo rezultatai būna neaiškūs ir kelia įtarimų. Todėl Vakarų Europos šalyse besilaukiančios moterys jau ne vienerius metus nuodugniai tiriamos ir magnetiniu rezonansu“, – sako medicinos diagnostikos paslaugas Lietuvoje teikiančio diagnostikos centrų tinklo „Affidea Lietuva“ marketingo vadovė Simona Četkauskaitė.

Moteris pažymi, kad magnetinio rezonanso tyrimas yra ypač naudingas, kai kyla bent menkiausios abejonės dėl galimų vaisiaus būklės sutrikimų, svarstoma operacijos galimybė ar numatomas itin komplikuotas gimdymas.

„Dėl specialios technologijos MRT tyrimas suteikia šimtaprocentinį užtikrintumą ir išsprendžia ultragarso tyrimo metu kylančias abejones, taip apsaugodamas nėščiąsias nuo dvejonių ir streso, ko nėštumo metu reikia ypač vengti. Nuo šiol būsimos mamos, žinodamos, kad turi galimybę papildomai nemokamai pasitikrinti, galės ramiau atsikvėpti ir planuoti tolimesnę nėštumo eigą“, – teigia S. Četkauskaitė.

MRT vaisiaus tyrimas yra papildoma diagnostikos priemonė, kurią rekomenduojama taikyti prieš tai būtinai atlikus ultragarso tyrimą ir jo metu radus pakitimų, sklaidos defektų. Magnetinio rezonanso tyrimas atliekamas 19-22 nėštumo savaitę, kai vaisius jau pakankamai didelis, kad būtų galima pastebėti sveikatos sutrikimus.

Kol kas pasaulyje neužfiksuotas nė vienas atvejis, kuomet antrame arba trečiame nėštumo trimestruose atliktas tyrimas būtų pakenkęs motinai arba vaisiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.