Nusiteikusių prieš donorystę – perpus mažiau

Lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, šių metų pirmąjį pusmetį artimųjų prieštaravimas donorystei sumažėjo beveik perpus – nuo 40 proc. iki 22 proc. Apie tai informuoja Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Pritariančių organų donorystei vis daugėja.
Pritariančių organų donorystei vis daugėja.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:21 AM

Pasak Nacionalinio transplantacijos biuro direktorės pavaduotojos Audronės Būziuvienės, sprendimą dėl organų donorystės svarbu priimti pačiam žmogui, o ne jo artimiesiems.

„Galima nebūtinai turėti donoro kortelę. Reikia bent jau pasikalbėti su šeimos nariais, kad jie žinotų apie sprendimą. Bet kuriuo atveju būtų gerai, kad pilnamečiai žmonės, jeigu jie tikrai tam pritaria, internetu, per elektroninę bankininkystę, pasirašytų sutikimą gauti donoro kortelę. Jeigu įvyktų mirties faktas, jie iš karto nuimtų sprendimo naštą nuo šeimos narių“, – sakė A. Būziuvienė.

Ji priduria, kad tai yra patogu ir tiems, kurie mokosi ar dirba užsienyje. Esą, nepasirašant sutarties internetu, tai reikėtų padaryti grįžus į Lietuvą, todėl elektroninis būdas yra daug patogesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.