SAM norėtų iš Švietimo ministerijos perimti Vėžio institutą

Tuo pačiu institutas turi ligoninę ir teikia gydymo paslaugas.

Nacionalinis vėžio institutas atlieka mokslinius tyrimus, sveikatos priežiūros įstaigoms teikia metodologinę, metodinę ir kitą pagalbą vėžio kontrolės klausimais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nacionalinis vėžio institutas atlieka mokslinius tyrimus, sveikatos priežiūros įstaigoms teikia metodologinę, metodinę ir kitą pagalbą vėžio kontrolės klausimais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 7:59 PM

Trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje dalyvavusi sveikatos apsaugos ministrės patarėja Janina Kumpienė garantavo, kad SAM nebeturi planų ir norų Vėžio institutą sujungti su Santariškių klinikomis. Tačiau ji pabrėžė, kad dabartinis Vėžio instituto pavaldumas yra nepatogus ir neefektyvus.

„Esu įpareigota ministrės patikinti, kad neketinama jungti instituto prie ko nors“, – trečiadienį kelis kartus pakartojo patarėja, pristatydama Seimo komitetui ketvirtą ligoninių pertvarkos etapą.

Į jo projektą įtrauktas ir Nacionalinis vėžio institutas. Pirminiame projekte buvo numatyta „Nacionalinio vėžio instituto sudėtyje esančią ligoninę integruoti į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas“. Tačiau J.Kumpienė trečiadienį užtikrino, kad nesirengiama „instituto ardyti ir draskyti“.

Ji akcentavo, kad institutas turėtų pereiti SAM žinion – tokiu atveju šiai įstaigai būtų galima skirti pinigų iš sveikatos apsaugai skirtų lėšų. Be to, moksline veikla užsiimantis institutas galėtų geriau naudotis kitų onkologines paslaugas teikiančių gydymo įstaigų sukaupta informacija.

Vyriausybė pernai liepos pradžioje nusprendė pervadinti Vilniaus universiteto Onkologijos institutą į Nacionalinį vėžio institutą ir pavedė instituto savininko teises bei pareigas įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijai.

Prieš tai Seimas priėmė įstatymą, pagal kurį Vyriausybė buvo įpareigota atlikti minėtą reorganizaciją.

Pagal įstatymą, Nacionalinis vėžio institutas atlieka mokslinius tyrimus, sveikatos priežiūros įstaigoms teikia metodologinę, metodinę ir kitą pagalbą vėžio kontrolės klausimais, koordinuoja vėžio kontrolės veiklą, diegia onkologijos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus į kasdienę praktiką, teikia aukščiausio lygio specializuotas ir individualizuotas onkologijos asmens sveikatos priežiūros paslaugas gyventojams, tvarko Vėžio registrą ir pan.

Tuo pačiu institutas turi ligoninę ir teikia gydymo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.