Prikelta iš numirusių: kaip Klaipėdos felčeris padarė stebuklą

Genoefa Baltrušaitienė (59 m.) nuo šių metų gali drąsiai sakyti, kad turi du gimtadienius. Ne tik tikrąjį, bet ir rugpjūčio 8 dieną, kai buvo ištraukta iš mirties gniaužtų. Tądien nenujausdama nieko bloga moteris su dviem draugėmis ilsėjosi Palangoje, dieną kaitinosi saulėje, o vakare jai prireikė greitosios medicinos pagalbos. Moterį ištiko klinikinė mirtis.

Samariečių bendrijos prezidentę G.Baltrušaitienę (kairėje), atsigavusią po klinikinės mirties, palaikė šios visuomeninės labdaros organizacijos narės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Samariečių bendrijos prezidentę G.Baltrušaitienę (kairėje), atsigavusią po klinikinės mirties, palaikė šios visuomeninės labdaros organizacijos narės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-06 00:21, atnaujinta 2017-10-17 08:04

Lietuvos samariečių bendrijos prezidentė G.Baltrušaitienė prisipažįsta nesupratusi, kas vyksta. Vakare nuėjo miegoti, o jau po kelių valandų žadino drauges, nes pasijuto blogai. Netrukus ji prarado sąmonę. Kas vyko toliau, papasakoti moteris nelabai galėjo, nes atsibudo tiktai po kelių dienų ligoninėje.

Jei ne atsidavusių medikų darbas, dabar jos nebūtų tarp gyvųjų. Vėliau iš draugių G.Baltrušaitienė sužinojo, kad labiausiai už išgelbėtą gyvybę turėtų dėkoti Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos felčeriui Sauliui Bunkui. Būtent jis negailėdamas jėgų moterį gaivino valandą, nors ji nerodė gyvybės ženklų. Vyras nepasidavė, kol galiausiai Genoefos širdis vėl pradėjo plakti.

„Neprisimenu beveik nieko, tik kad apie vidurnaktį man pasidarė bloga. Draugės iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Jos pasakojo, kad atrodė, jog išgelbėti gyvybės nepavyks.

Netrukus buvo iškviestas dar vienas greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Galiausiai jam pavyko atkurti mano širdies plakimą“, – kalbėjo Genoefa.

Dabar ji labiausiai nori padėkoti tai padariusiam felčeriui. „Juk jie galėjo sakyti – viskas, nieko nebus. Bet to nepadarė“, – sakė Genoefa.

***

Dramatiškos istorijos tęsinį skaitykite rytoj kartu su dienraščiu „Lietuvos rytas“ pasirodysiančiame priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.