Žmonės suaukojo pinigus sergančiai aktorei, bet ne viskas gerai

Praėjus vos kelioms dienoms po to kai garsi kauniečių aktorės Daivos Stubraitės ir scenografo Sergejaus Bocullo šeima savo „Facebook“ paskyroje kreipėsi į žmones prašydami paaukoti pinigų moters gydymui, suaukota nemenka suma – apie 40 tūkst. eurų.

Suaukota nemenka suma – apie 40 tūkst. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Suaukota nemenka suma – apie 40 tūkst. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ana Daukševič

2015-10-05 12:40, atnaujinta 2017-10-11 21:55

Kaip tikina S.Bocullo, dabar turimų pinigų turėtų užtekti net 5 vaistų injekcijoms, kurių kiekviena, kaip buvo skelbiama anksčiau, kainuoja apie 5 tūkst. eurų. Deja, apie laimingą atomazgą skelbti dar per anksti, nes šiuo metu aktorė dar negauna gydymo dėl biurokratinių priežasčių.

„Daiva šiuo metu yra klinikose. Mes tikėjomės, kad viskas bus išspręsta, šiandien pervesime pinigus, o nuo rytdienos bus skiriamas gydymas. Tačiau dabar dėl juridinių dalykų viskas užstrigo. Pasirodo klinikos neturi teisės parduoti mums vaistų, tai reikia daryti kitu būdu.

Žodžiu, tai biurokratinė sistema, kuria reikia įveikti. Klinikose vyksta „tyli panika“, kaip visa tai organizuoti. Gydanti gydytoja kartu su docentu Petrikoniu man asmeniškai pažadėjo, kad nuo rytdienos bus leidžiami vaistai.

Deja, kol kas tai tik žodinis pažadas. Nesu linkęs tikėti bet kuo. Šiandien turime gauti instrukcijas į kokią sąskaita pervesti pinigus. Po pietų jau tai padarysime“, – pasakojo S.Bocullo.

Scenografas prisipažino, kad pinigų jiems suaukojo daugiau, nei pora tikėjosi. „Labai daug žmonių atsiliepė. Negaliu pasakyti tikslios sumos, bet mums reikės bent kelių vaistų injekcijų, tikiuosi, kad dabar turime gal net penkioms.

Esu labai dėkingas visiems, kas prisidėjo. Tiesiog byra ašaros. Mes tikrai nesitikėjome tiek pagalbos. Tai, kad padeda draugai yra normalu, bet sulaukėme pagalbos iš nepažįstamų, žinomų žmonių. Žmonės parodė tokį gerumą, kurio nesitikėjau“, – sakė S.Bocullo.

Pagalbos iš institucijų nesulaukė

Scenografas tikino, kad mažiausiai pagalbos sulaukė iš valstybinių institucijų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės ligonių kasos. „Jie mandagiai su mumis kalbėjo, bet nieko nedarė. Mandagiai siuntė velniop ne tik mus, bet pirmiausia gydytojus. Gydytojų konsiliumas kreipėsi į juos net tris kartus“, – pasakojo scenografas. Savijauta pablogėjo

Šiuo metu D.Stubraitė jaučiasi blogai. Jos savijauta pablogėjo dėl patirto streso. Aktorei pirmadienį bus atlikti tyrimai. „Žmonos savijauta dabar tikrai negera. Tikiuosi jau rytoj bus pradėtas gydymas“, – sakė S.Bocullo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.