Kauno klinikose įsikūrė Ausų, nosies ir gerklės ligų klinika

Trečiadienio popietę Kauno klinikų miestelyje vyko ilgai lauktos Ausų, nosies ir gerklės ligų

klinika jau pradėjo darbą atnaujintose Centrinio korpuso patalpose.<br>123rf nuotr.
klinika jau pradėjo darbą atnaujintose Centrinio korpuso patalpose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2015, 11:40 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 9:59 PM

Pasak Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos vadovo prof. Virgilijaus Ulozo, po persikėlimo vietoj buvusių dviejų operacinių nuo šiol darbas vyksta trijose, o netolimoje ateityje bus įrengta ir integruota operacinė.

Joje visa endonazalinėms kaukolės pamato operacijoms reikalinga endokospinė, navigacinė įranga bus integruota į vieną sistemą. Bus galimybė kaupti vaizdus ligoninės informacinėje sistemoje ir tiesiogiai transliuoti operacijas į mokomąsias auditorijas.

„Integruotoje operacinėje darbas vyks sparčiau, ergonomiškiau, ir tai leis užtikrinti dar aukštesnės kokybės pagalbą pacientams“, – teigė klinikos vadovas prof. V.Ulozas.

Anot Kauno klinikų atstovės Mildos Dambrauskienės, šių metų vasarą Ortopedijos ir traumatologijos skyrius persikėlė į naująjį Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centrą, o trečiajame Centrinio korpuso aukšte ištuštėjusios patalpos buvo suremontuotos ir pritaikytos otorinolaringologų poreikiams.

Palatos, procedūriniai kabinetai, personalo patalpos ir operacinės nuo šiol bus daug modernesnės ir patogesnės. Nors palatų ir skyriaus lovų skaičius nepasikeitė (13 palatų ir 42 vietos), tačiau dabartiniame skyriuje palatos gerokai erdvesnės, šalia jų pacientų patogumui įrengti sanitariniai mazgai. Skyriaus plotas padidėjo beveik 300 kv. m, personalas džiaugiasi pagerėjusiomis darbo ir poilsio sąlygomis.

„Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos specialistai savo pasiekimais daugybę metų išsiskyrė tarp Baltijos šalių, netgi tarp Rytų Europos otorinolaringologų. Tad patogios, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančios patalpos jiems tiesiog būtinos,“- klinikos atidarymo atnaujintose patalpose proga kalbėjo Kauno klinikų generalinis direktorius prof. Renaldas Jurkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.