JAV ligoninėje atskirtos vos 7 savaičių siamo dvynės

Kentukio ligoninėje gydytojai sėkmingai atskyrė siamo dvynukes. Kosair vaikų ligoninė Luisvilyje pranešė, kad septynių savaičių mergaitėms operacija buvo atlikta lapkričio 11 dieną ir truko aštuonias valandas.

Operacija truko 8 valandas.<br>Kosair vaikų ligoninės nuotr.
Operacija truko 8 valandas.<br>Kosair vaikų ligoninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-24 08:48, atnaujinta 2017-10-03 04:08

Nors dvynukės vis dar prijungtos prie plaučių ventiliavimo sistemos, medikai teigia, kad jų sveikata stiprėja sulig kiekviena diena.

Mergaitės buvo „sulipusios“ krūtinėmis ir pilvo ertmėmis. Pranešime teigiama, kad mažylių širdys buvo suaugę ir dalinosi kai kuriomis širdies funkcijomis. Kepenys taip pat buvo susijungusios.

Gydytojai ilgai laukė, kol galės atlikti rizikingą operaciją, nes abiems mergaitėms buvo reikalingas kvėpavimo funkcijos palaikymas.

Viena mažylė yra silpnesnė už kitą, todėl jos gyvybei buvo iškilęs pavojus. Nors tolimesnės prognozės nėra žinomos, vyriausiasis kraujagyslių chirurgas E.H.Ostinas III sako, jog gydytojai į vaikų ateitį žvelgia atsargiai, tačiau optimistiškai.

„Bet kurioje situacijoje, kai yra atliekama tokio sudėtingumo operacija, visada prireikia daug laiko atsigauti. Mes esame „atsargūs optimistai“, nes vienam ar abiems vaikams gali prireikti operacijų ir ateityje“- teigia Ostinas.

Daugiau nei 45 medikai, slaugės ir ligoninės personalas, prisidėjo prie mergaičių, kurių tapatybės nebuvo atskleistos, atskyrimo operacijos planavimo. Gydytojų tarpe buvo chirurgų iš Luisvilio universiteto bei daugelis specialistų iš Kosair.

Ligoninė neatskleidė ar dvynukės yra iš Luisvilio ar iš kur kitur, jų tėvai taip pat atsisakė duoti interviu.

„Mes esame be galo dėkingi dievui ir visam Kosair vaikų ligoninės personalui“ – dėkojo vaikų mama.

Vaikų ligoninėje paskutinis dvynių atskyrimas įvyko 2001 metais. Ekspertai teigia, kad siamo dvyniai pasitaiko kartą per 200 000 nėštumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio