Nuo Naujų metų viso kūno tyrimas bus atliekamas vos per valandą

Po Naujų metų Lietuvos medicinos diagnostikos laukia naujovės – šalyje bus atliekami pirmieji viso kūno magnetinio rezonanso (MRT) tyrimai. Jie reikšmingai prisidės prie onkologinėmis ir kitomis sudėtingomis ligomis sergančių žmonių gydymo bei sveikų pacientų patikros.

Šalyje bus atliekami pirmieji viso kūno magnetinio rezonanso tyrimai.<br>123rf nuotr.
Šalyje bus atliekami pirmieji viso kūno magnetinio rezonanso tyrimai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:09 PM

Radiologijos specialistų teigimu, viso kūno MRT tyrimas šiuo metu yra moderniausia ir efektyviausia bendros žmogaus sveikatos būklės įvertinimo priemonė, kurios metu nenaudojama jonizuojanti spinduliuotė.

Į Lietuvą atkeliaujantis naujas, ne tik sergantiems, bet ir sveikiems pacientams skirtas tyrimų metodas jau kurį laiką taikomas pažangiausiuose medicinos centruose JAV, Vokietijoje ir Olandijoje. Jo sėkme neabejojama ir Lietuvoje.

„Atliekant viso kūno MRT iš karto skenuojamas visas žmogaus kūnas, todėl medikai gali gauti daug informacijos apie skirtingus organus ar jų grupes. Viso kūno MRT padeda patvirtinti gydytojų nustatytas diagnozes arba išsklaidyti abejones, kurios neretai kyla visiškai sveikiems pacientams, kuomet kiti tyrimai negali paneigti jų nuogastavimų dėl savo sveikatos“, – sako medicinos diagnostikos centrų tinklo „Affidea Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas.

V.Orlovo teigimu, stebint pacientą magnetinio rezonanso tomografu gydytojas gali lengviau įvertinti bendrą galvos ir stuburo smegenų, tarpuplaučio, kepenų, žarnyno, kaulų, inkstų, dubens ir kitų organų būklę. Viso kūno MRT gali aptikti piktybinius auglius, vėžio išplitimo sritis, uždegiminius židinius, limfmazgių pakitimus, traumas ir kitus pažeidimus.

„Viso kūno MRT metodas dažnai taikomas norint reguliariai sekti paciento ligos eigą, nes šio tyrimo metu greičiau ir efektyviau įvertinamas ligos progresavimas, pavyzdžiui, vėžio plitimas. Daug dėmesio skiriama vaikų MRT tyrimams, nes šis metodas neskleidžia jonizuojančios spinduliuotės ir gali saugiai bei neskausmingai įvertinti mažiausių pacientų būklę“, – sako vadovas.

Viso kūno MRT tyrimas yra neinvazinė ir visiškai saugi diagnostikos priemonė, nenaudojanti jonizuojančios spinduliuotės. Viso kūno MRT tyrimas trunka 60 min., vėliau tyrimo rezultatai yra vertinami 3 gydytojų radiologų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.