Nacionalinio sveikatos egzamino nugalėtojas – vilnietis

Nacionalinio sveikatos egzamino nugalėtoju tapo 52 metų elektronikos inžinierius Rytis Overlingas iš Vilniaus. Gruodžio 17 d. vykusio egzamino metu jis per 15 minučių ir 16 sekundžių teisingai atsakė į visus 40 klausimų.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-23 09:26, atnaujinta 2017-09-27 20:43

Gruodžio 28 d. LR Sveikatos apsaugos ministerijoje nugalėtojui bus įteiktas pagrindinis prizas – kvietimas mėgautis sveikatos savaitgaliu „Eglės“ sanatorijoje Birštone.

Antrąją vietą užėmė 51 metų filologė iš Vilniaus Aurika Merkienė, ji į visus klausimus atsakė per 22 min.22 sekundes.

Trečiąją vietą – 28 m. programuotojas iš Vilniaus Raimundas Kybartas. Jo rezultatas – 38 teisingai atsakyti klausimai per 2 minutes 53 sekundes.

Ketvirtąją vietą – 25m. inžinierius iš Vilniaus Tadas Kavaliauskas, teisingai atsakęs 38 klausimus per 4 min.15 sekundžių.

Penktąją vietą – kultūros darbuotojas Marius Armonas, teisingai atsakęs 38 klausimus per 4 min. 55 sekundes.

Šeštąją vietą – 48 m. bibliotekininkė iš Kauno Natalija Visockienė, teisingai atsakiusi 37 klausimus per 2 min.57 sekundes.

Septintąją vietą – 29 metų doktorantas iš Vilkaviškio rajono Saulius Alijošius. Jis teisingai atsakė 37 klausimus per 3 min.3 sekundes.

Aštuntąją vietą – Aleksandras iš Vilniaus. Jis per 3 min. 34 sekundes teisingai atsakė į 36 klausimus.

Devintąją vietą – 35 metų teisininkė Renata Siliuk. Ji atsakė 36 klausimus per 3 min. 50 sekundžių.

Dešimtąją vietą – moksleivė iš Kauno Nevieraitė Dovilė, ji teisingai atsakė 36 klausimus per 3 min.56 sekundes.

Egzamine dalyvavo įvairaus amžiaus ir specialybių žmonės iš visos Lietuvos. Aktyviausi buvo Vilniaus ir Kauno gyventojai, nemažai dalyvių registravosi gyvenantys Londone ir kituose Europos miestuose.

Egzamino paskyroje registravosi 2296 egzamino dalyviai.

Jauniausiajam dalyviui devyneri metai, vyriausiajam – 77 metai.

Nacionalinio sveikatos egzamino organizatoriai ypatingai dėkoja Bagotosios gyvenvietės moksleiviams, jauniausiam egzamino dalyviui devynmečiui Mantui Stasioniui iš Tarprubežių ir vyriausiajai dalyvei 77 m. pedagogei iš Kauno Tatjanai Jefimovai.

Nugalėtojai kviečiami gruodžio 28 d. 13 val. dalyvauti sveikatos pietuose LR Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Visų 40 klausimų teisingus atsakymus galite pasitikrinti https://nsegazminas.lrytas.lt/

Primename, kad į prizines vietas ir apdovanojimus negalėjo pretenduoti medicininį išsilavinimą įgyjantys ar jau įgiję asmenys, besiverčiantys medicinos, gydymo paslaugomis.

Pirmosios vietos laimėtojui – greičiausiai teisingai atsakiusiam į egzamino klausimus dalyviui – Birštono sanatorija „Eglė“ dovanoja savaitgalį dviem su naujausiomis sveikatinimo procedūromis. Kiti trys greičiausiai teisingai į klausimus atsakę dalyviai bus apdovanoti sportinės aprangos ir laisvalaikio gamintojos „hummel“ komplektais. Dar trys dalyviai pelnys naujienų portalo lrytas.lt ir Nacionalinio sveikatos egzamino organizatorių įsteigtus prizus.

Nacionalinis sveikatos egzaminas – tai gyventojų sveikatos žinių patikrinimas, kuriuo siekiama paskatinti domėtis ir rūpintis savo sveikata, padėti sugriauti mitus ir tikrovės neatitinkančius stereotipus bei surasti mokslu pagrįstus atsakymus į aktualiausius sveikatos klausimus.

Ketvirtą kartą kartu su Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija rengiamas Nacionalinis sveikatos egzaminas kvietė atidžiau pažvelgti į žmogaus organizmą, sveikatą bei ligų prevenciją. Šių metų egzaminas buvo skirtas žalingų įpročių prevencijai. Egzamino globėja – LR Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.