Kodėl patenkinti pacientai neleidžia atsipūsti?

Naujausius gydymo metodus taikančios ir į naują įrangą bei naujas paslaugas investuojančios sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigos kasmet sulaukia vis geresnių rezultatų ir daugiau pacientų lyginant su tomis, kurios naujų tendencijų neseka.

Baltijos ir Amerikos klinikos direktorė Inga Malinauskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Baltijos ir Amerikos klinikos direktorė Inga Malinauskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2015, 8:20 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 1:01 PM

Tai, kad asmens sveikatos priežiūros įstaigoms yra ekonomiškai efektyvu investuoti į medicininę įrangą ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, parodė ir šiemet atliktas Valstybinės ligonių kasos teritorinio padalinio tyrimas. Inovacijų, naujų metodų ir pažangių technologijų naudojimo medicinoje skatinamas ne veltui yra ir visos Europos Sąjungos prioritetas.

Tuo pačiu kasmet gerėjantys rezultatai nereiškia, kad galima sustoti tobulėjus ir užmigti ant laurų, įsitikinusi Baltijos ir Amerikos klinikos direktorė Inga Malinauskienė. Tam, kad šalies medicina būtų konkurencinga pasauliniu lygiu, sekti naujovėmis reikia nuolat. Taigi nors klinika šiemet atliko beveik 1,5 tūkst., tai yra 20 proc. daugiau dienos chirurgijos paslaugų nei pernai, bendras pacientų srautas padidėjo apie 25 proc., bet jau numatyti ir tolesnės plėtros bei investicijų planai kitiems metams.

„Lietuva pasauliniame kontekste gali didžiuotis savo internetinėmis technologijomis, inovacijų taikymu. Norime, kad Lietuva galėtų didžiuotis ir pasiekimais medicinos srityje. Dėl to degame nuoširdžiu noru sekti visas naujausias medicinos tendencijas, taikyti inovacijas, pasiūlyti vis naujų paslaugų, nuolat modernizuoti turimą ir įsigyti naujausią medicininę įrangą. Mūsų plėtra nėra akla – plėsdami paslaugų spektrą ir kasmet augant suteikiamų paslaugų skaičiui, visados išlaikome aukščiausius medicininių paslaugų standartus ir skiriame didelį dėmesį artimam bendravimui su pacientais.

Dėl to sulaukiame labai teigiamų atsiliepimų iš pacientų tiek iš Lietuvos, tiek ir užsienio šalių. Netgi nelabai žinantys, kas yra Lietuva, bet pas mus apsilankę užsieniečiai būna labai nustebinti, kad čia galima gauti tokį kokybišką gydymą malonioje aplinkoje, dėmesingą aptarnavimą ir naujausias gydymo metodikas bei įrangą“, – apie norą žengti koja kojon su naujausiomis pasaulinėmis tendencijomis ir inovacijų poreikį pasakojo klinikos vadovė.

Klinika, šalia turimos didelės paslaugų įvairovės, pasiūlė naujų paslaugų. Tarp jų – kartu su Italijos partneriais „RegenLab“ pasiūlyta inovatyvi ortopedijos paslauga gydymui naudojant kamienines ląsteles. „ Šiuo metodu gydomi artroziniai sąnarių, sausgyslių, kaulo, raumens pažeidimai. Gydymas yra itin efektyvus, pacientai, kurie gydėsi pas mus šia metodika, sako atsisveikinę su skausmais“, – pasakojo klinikos ortopedas traumatologas Tomas Jonaitis

Šiemet įkūrus Skausmo gydymo centrą, klinikos specialistai teigia iš karto įsitikinę, kad jis buvo labai reikalingas visuomenei. Neurochirurgas Artūras Šitkauskas sakė, kad centre žmonių srautas yra didelis – ši sveikatos problema yra dažnesnė, nei galima būtų pagalvoti, o žmogaus gyvenimo kokybę veikia labai neigiamai. „Teikiame ne tik įprastas skausmo gydymo paslaugas, bet ir darome sudėtingas trišakio nervo neuralgijos operacijas“, – pasakojo A.Šitkauskas.

Net patys save klinikos specialistai maloniai stebina ir nevaisingumo gydymo srityje. Nevaisingumo gydymo specialistas ginekologas Rimantas Gricius teigė, kad klinikos rezultatai šioje srityje viršija vidutinę statistiką: pastoja 50-60 proc. moterų, o kai kuriais mėnesiais iš 13 atliekamų sudėtingų procedūrų po apvaisinimo mėgintuvėlyje pastoja net iki 90 proc. pacienčių.

„Tokių rezultatų pasiekiame, nes turime didelę patirtį, kokybišką laboratoriją ir labai motyvuotus, tobulėjančius, savo kvalifikaciją nuolat keliančius specialistus, kurie sudaro tvirtą komandą. Bendras darnus darbas, kartu su ilgamete patirtimi, lemia labai gerus rezultatus“, – sakė R.Gricius.

Taip pat šiemet klinika tapo „Stereotaksinės radiochirurgijos centras Sigulda“ atstovais. Šio centro unikali, itin tiksli, specialiai radiochirurgijai skirta įranga padeda kovoti su vėžiu, gerybiniais augliais ir kitomis ligomis, kurios gydomos radiochirurgija ar spindulių terapija.

Klinika šiemet investavo į naują mobilų „Siemens Siremobil Compact L“ rentgeno aparatą, tad gali pasiūlyti daugiau paslaugų pacientams, taip pat į įrangą endoskopinei stuburo chirurgijai su „EasyGo“ sistema, kuri sudaro galimybę atlikti mažesnį pjūvį, mažiau pažeidžia raumenis ir mažiau sudirgina nervų šaknelę, bei specialią aparatūrą artroskopijai, kurią naudojant sąnario ištyrimui ir gydymui nereikia atverti sąnario, o tik padaromos kelios nedidelės skylutės darbiniams instrumentams.

Parodoje Vokietijoje išsirinktas ir įsigytas ir naujas modernus chirurginis stalas. Klinikos pirkimų vadovės Ramunės Šavelienės teigimu, klinikoje atliekamos sudėtingos operacijos, o operacijų trukmė ir sėkmė priklauso nuo operacinėje turimos įrangos. „Taigi tik turėdami moderniausią įrangą, galime suteikti pacientams aukščiausios kokybės gydymą“, – sakė R.Šavelienė.

Kitais metais klinika žada toliau investuoti į naują įrangą. Taip pat planuojama dar plėsti teikiamų pa-slaugų spektrą, dėl ko turės svarstyti ir apie turimų patalpų plėtimą. „Nenorime sustoti vietoje, nes pasaulio medicina taip pat nestovi vietoje. Kur beįvyktų medicinos proveržis, norime būti su juo pirmose gretose“, – sakė klinikos direktorė I.Malinauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.