Naujas būdas malšinti skausmą: veikia net 12 valandų

Vienas populiariausių nuskausminamųjų pirmą kartą buvo susintetintas 1962 metais, Stuarto Adamso ir Jacko Nicholsono. Jau 1983 metais jis gavo nereceptinių vaistų statusą, ir buvo naudojamas jau daugiau nei 100 milijonų žmonių visame pasaulyje.

Pleistro poveikis išlieka net 12 valandų.<br>123rf nuotr.
Pleistro poveikis išlieka net 12 valandų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 9:30 AM

Vaistinėse galite įsigyti vaisto įvairiu pavidalu – tablečių, skysčių, tepamo gelio. Tačiau iki šiol niekas dar niekas nebuvo sukūręs nuskausminamą poveikį turinčio pleistro.

Naujasis pleistras malšina skausmą, jo veikliosios medžiagos patenka per odą į kraują ir poveikis išlieka net 12 valandų. Mokslininkų iš Voriko universiteto ir tyrimų bendrovės Medherant dėka, šis produktas tapo realybe. Pleistras sudarytas iš skaidrios polimerinės matricos, pripildytos vaistų. Ibuprofenas sudaro 30proc. pleistro svorio, tuo tarpu gelyje yra tik 10 proc. šio vaisto.

Mokslininkų komandai pavyko pasiekti, kad šis preparatas išsilaikytų žmogaus kraujyje kuo ilgesnį laiką. Mokslininkai teigia, kad pleistras yra „labai lipnus“, jis turi maksimaliai prilipti prie žmogaus odos, kad kuo veiksmingiau absorbuotųsi veiklioji medžiaga.

Produktas bus naudingas žmonėms, kenčiantiems nuo lėtinio skausmo, pavyzdžiui, nugaros ar artrito. Pleistro kūrėjai tikina, kad šis gaminys rinką pasieks per artimiausius du metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.