Blogiausia diagnozė – supermama

Ar žinote, kas yra didžiausia gydytojų baimė? O gi jų kabineto duris pravėrusi supermama. Nes tada iš karto supranti – lauk bėdos.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 5:48 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:14 AM

Supermama – tai toks reiškinys, kuris viską žino geriau. Jos baisiau, negu tautinės, seksualinės ar kitos mažumos jaučiasi skriaudžiamos. Jos visuomet jaučiasi neišklausytos ir nesuprastos. Maža to, dar kažkoks „daktariukštis“ pradeda aiškinti, kas geriau yra jų vaikui. Tiesiog nepakenčiama.

Supermamos žino viską apie ligas ir gydymo būdus. Netgi nuo nužiūrėjimo. Nuo pastarosios bėdos jos siūlo vaiko veidelį nuvalyti savo apatiniais. Tiesa, nepatikslina ar švariomis, ar nešiotomis.

Skiepai yra supermamų mėgstamiausia tema. Apie skiepus jos tikrai žino daugiau nei bet kuris medikas, net genetikas. Joms visur kvepia sąmokslu, melu ir žmonių kvailinimu. Visi nori tik pakenkti jų supervaikučiams. Viskas blogai.

Supermamų neveikia jokie argumentai apie atsinaujinusius tymų protrūkius. Negąsdina kokliušas. Kokie ten tymai, jei vakcina gali sukelti vėžį, autizmą ir, neduokit dievai, homoseksualumą.

Užėjus į pirmą pasitaikiusią supemamų pokalbių svetainę galima rasti tokių perliukų (kalba netaisyta): „Skiepu suluosinti vaikai, arba mire, valstbei irgi nera svarbus.“ Ar bereikia komentuoti?

Kaip turėtų žaliuoti ar mėlynuoti medikų veidai, kai jie išgirsta visus šiuos supermamų „argumentus“. Juolab, gydytojai puikiai žino, kad atžalai susirgus bus kaltas medikas – kad neperspėjo, kad neišgydė.

Beje, šioje vietoje reikia pastebėti, jog gydytojai visuomet pasako, jei vaikas negali būti skiepijamas dėl kontraindikacijų, jeigu gali grėsti stiprūs nepageidaujami reiškiniai.

Veltui Sveikatos apsaugos ministerija sudaro privalomų skiepų kalendorių, veltui leidžia pinigus, kad supermamų vaikai galėtų nemokamai pasiskiepyti. Ką jau kalbėti apie draudimą leisti neskiepytus vaikus į darželį. Išgirdusios tai supermamos traukia šakes bei dalgius ir bėga kovoti su visais, kurie drįsta prieštarauti jų nuomonei.

Gaila, kad supermamos taip gerai suprasdamos viską apie ligas ir gydymą, niekaip nepagalvoja apie kitą bėdą – savo vaikučių dantis.

Kiek kartų teko girdėti VU Žalgirio klinikos direktorę, odontologę Aliną Pūrienę kalbant, kad Lietuvoje vaikų dantys išpuvę. Tėvai nesugeba savo atžalų išmokyti naudotis dantų šepetėliu, ką jau kalbėti apie dantų siūlą.

Pasipiktinusi profesorė ne kartą netgi siūlė skirti baudas tėvams, nesirūpinantiems savo vaikų dantimis. Laimei, to dar negirdėjo supermamos, nes kitaip jau bėgtų sulyginti ir Žalgirio kliniką su žeme. Greičiausiai iš paskos bėgtų ir jų neskiepyti supervaikučiai su išpuvusiais dantimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.