Su onkologine liga kovojanti rašytoja prašo pagalbos

Rašytoja, žurnalistė Dalia Jazukevičiūtė (63 m.) jau metus kovoja su sunkia onkologine liga. Šiuo metu jai skiriamas gydymas vargiai padeda, o efektyviems vaistams žinoma moteris teigia lėšų visai neturinti.

Rašytoja serga onkologine liga.<br>P.Lileikio nuotr.
Rašytoja serga onkologine liga.<br>P.Lileikio nuotr.
Rašytoja serga onkologine liga.<br>P.Lileikio nuotr.
Rašytoja serga onkologine liga.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 9:12 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:17 PM

Kaip tikina rašytojos draugai, D.Jazukevičiūtė iš Sodros tegauna 250 eurų, kurių tikrai neužtenka gydymo kaštams padengti. Pati rašytoja sakė esanti neviltyje, nes negaudama efektyvaus gydymo, kasdien jaučiasi vis blogiau.

Kol moteriai diagnozavo ligą, praėjo nemažai laiko. Galiausiai ligą buvo nustatyta praėjusių metų rugsėjį.

„Dabar jaučiuosi blogai, burna išopėjo, labai sunku valgyti, visur negyjančios žaizdos. Sergu sunkia onkologine liga, blogai jaučiuosi jau keletą metų, bet gydytojams ilgai nepavyko rasti to priežasčių. Dabar jau visus metus esu tai ligoninėje, tai namuose“, – pasakojo D.Jazukevičiūtė.

Rašytoja teigia, jog jai tenka pirkti daug vaistų, maisto papildų, kurie neretai nekompensuojami. „Neišgaliu visko nusipirkti. Dabar man taikoma hormonų terapija, dėl kurios taip pat jaučiuosi silpna – „mėto į šonus“. Kita vertus, hormonų terapija manęs nepagydys, tik kiek prislopina ligos simptomus“, – sakė rašytoja.

D.Jazukevičiūtė neslėpė apmaudo, jog neturėdama pakankamai lėšų, negali sau užtikrinti tinkamo gydymo: „Nusiperku tik pačius pigiausius kompensuojamus vaistus. Gal ir kitose šalyse taip yra, bet Lietuvoje be pinigų tikrai nieko nepasieksi.“

Lietuvoje nuo praėjusių metų pabaigos yra nauji, stiprūs vaistai, kurie galėtų man padėti. Tačiau jie nėra kompensuojami, o kaina siekia 50 tūkstančių eurų.

Kreiptis pagalbos į žmones rašytoją paskatino draugai. Pati ji prisipažįsta niekada nedrįsusi to daryti.

„Draugai mane privertė tai padaryti. Galima sakyti ryžausi tik trijų žmonių dėka. Yra žmonių, kurie mane dar atsimena ir myli, ir tai net ne giminės, o mano knygų gerbėjai“, – pasakojo rašytoja.

D.Jazukevičiūtė neslepia dėl ligos tapusi labai jautri, nebegalinti dirbti, tačiau turinti didžiulį norą vasarą susitikti su dukra ir anūke, kurios atvažiuos jos aplankyti. „Tikiuosi iki to laiko bent kažkiek pasveikti, noriu su jomis pabūti. Noriu rašyti, bet negaliu – galvoje sumaištis“, – atviravo D.Jazukevičiūtė.

D.Jazukevičiūtė yra rašytoja, žurnalistė, parašiusi ir išleidusi 6 romanus bei 4 poezijos knygas, paskelbusi daugybę straipsnių, gavusi apdovanojimus už poezijos knygas.

Jūsų finansinė parama padidintų galimybes Daliai kovojant ir įveikiant sunkią ligą. Norintys prisidėti gali aukoti į šią sąskaitą: 

Dalė Jazukevičiūtė  LT897300010145830679  LT 7300 Swedbank, AB

Darant pavedimą iš užsienio:

Swift/BC kodas HABALT22, BANKO KODAS 73000 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.