Penktąja gripo auka Lietuvoje tapo jaunas vyras

Vasario 11 dieną dėl gripo mirė dar vienas žmogus. Šį kartą tai vos 34 metų vyras iš Tauragės.

Tauragės ligoninėje nuo gripo mirė vyras.<br>„123rf.com“ nuotr.
Tauragės ligoninėje nuo gripo mirė vyras.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 9:01 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:26 AM

Nors Tauragėje dar nėra paskelbta gripo epidemija, ši liga jau nusinešė jauno vyro gyvybę. Į Tauragės ligoninę atvežtas vyras buvo itin sunkios būklės.

Tauragės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai teigė, jog gydymo įstaigoje šiuo metu yra dar 9 pacientai, kuriems nustatytas gripas. Vieno jų būklė sunki, todėl jis paguldytas į reanimaciją.

Pastarąjį kartą Tauragėje nuo gripo žmogus mirė 2009 metais. Tuomet Lietuvoje siautė kiaulių gripas.

Nors ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų ligomis Tauragės apskrityje serga daugiau nei 100 iš 10000 gyventojų, gripas nesudaro 30 proc. visų susirgimo atvejų. Todėl kol kas šioje apskrityje epidemija nėra skelbiama.

Lietuvoje šiemet nuo gripo jau mirė 58-erių Mažeikių rajono gyventoja, 65 metų vilnietis, 56 metų slaugytoja iš Kauno bei 68-erių moteris iš Panevėžio.

Praėjusią savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪKVTI) siekė apie 140 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Devyniose iš dešimties Lietuvos apskričių sergamumo rodiklis užfiksuotas didesnis nei epideminė ŪKVTI riba, ji siekia 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyta apie 300 asmenų. Iš jų – 216 vaikų. 27 iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į Intensyviosios terapijos skyrių. Iš viso hospitalizuota dešimt nėščių moterų. Daugiausia asmenų ligoninėse dėl gripo gydoma Vilniaus, Kauno, Klaipėdos apskrityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.