Dėl galimos medikės klaidos moteris mirė klinikos kieme

Didžiojoje Britanijoje 46 metų amžiaus April Walters mirė savo odontologės kieme po to, kai ši jai išrovė 16 dantų vienos procedūros metu. Moteriai dėl infekcijos iš viso turėjo būti pašalinti 18 dantų, tačiau procedūros pabaigoje jos pulsas siekė 130 dūžių per minutę.

46 metų amžiaus April Walters mirė savo odontologės kieme po to, kai ši jai išrovė 16 dantų vienos procedūros metu<br>123rf nuotr.
46 metų amžiaus April Walters mirė savo odontologės kieme po to, kai ši jai išrovė 16 dantų vienos procedūros metu<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 5:00 PM, atnaujinta May 28, 2017, 10:32 PM

Odontologė gyd. Rana Rabban nusprendė nebaigti procedūros ir paragino pacientės seserį nuvežti ją į ligoninę. Deja, vos įsėdusi į mašiną moteris ėmė dusti ir prarado sąmonę. Vėliau ligoninėje buvo paskelbta mirusia.

Pasak artimųjų, velionė turėjo problemų su sveikata, tačiau šios pavojaus gyvybei nekėlė. Daugelį metų ji kentėjo nuo įvairių kvėpavimo bei kraujotakos ligų, tokių kaip: diabetas, plaučių susirgimai, tarp kurių ir sarkoidoze. Dėl šios priežasties moteris su savimi nešiodavosi deguonies balioną. Tačiau, velionės šeima įsitikinusi, kad April savo būklę žinojo ir puikiai su ja tvarkėsi.

„Dar prieš pradedant procedūrą April pulsas pasiekė 130 tvinksnių per minutę. Tai pamačiusi medicinos seselė įspėjo gydytoją, kuri nusprendė į tai neatsižvelgti ir atlikti operaciją. Tik po 16 danties išrovimo medikės veidas persimainė ir, atsisukusi į mane, ji liepė kuo greičiau seserį vežti į ligoninę“, – įvykių eigą pasakojo velionės sesuo.

Susirūpinusios seserys nuėjo į mašiną, kurioje laukė velionės duktė. Crystal į mašiną kėlė deguonies balionus, kai April staiga nustojo kvėpuoti ir neteko sąmonės.

„Nesuvokiu, kaip mano mama, kuri vieną akimirką dar šypsojosi, kitą jau buvo mirusi“, – guodėsi motinos netekusi Amber Waddell.

April netekus sąmonės, į kiemą išskubėjo ir klinikos personalas, tačiau pirmosios pagalbos nesuteikė.

„Gydytoja tik papriekaištavo, kad aš vis dar jos nenuvežiau į ligoninę, tačiau juk matė, kad tam, kad galėčiau tai padaryti, pirmiausia turėjau įkelti ją į mašiną. Ji su seselėmis tik paglostė jai krūtinę, tačiau jokios rimtos pagalbos nesuteikė“, – piktinosi Crystal.

Iškviesta greitoji medicinos pagalba moterį nuvežė į ligoninę. Pacientė joje netrukus mirė. Kol laukia skrodimo rezultatų, velionės šeima pareikalavo procedūrą atlikusios odontologės pasiaiškinimo. Gydytoja situaciją komentuoti atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.