Mama pakraupo: Alytaus ligoninėje vaikui pasveikti – „be šansų“

Į portalo Lrytas.lt redakciją kreipėsi ponia Aurelija (pavardė redakcijai žinoma – aut.past.), kuri pasipiktino Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės Vaikų infekcinio skyriaus sąlygomis.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 5:31 PM, atnaujinta Jan 29, 2019, 10:08 AM

„Kreipiuosi pagalbos dėl Alytaus Stasio Kudirkos ligoninės Vaikų infekcinių ligų skyriaus. Gulėjau su dukryte. Ten baisu, labai šalta palatoje, nors jos taip net nepavadinsi... Nėra sąlygų ten gydyti vaikus... Tualetai už 50-100 metrų, nešvarūs, nuolat apšlapinti, apsiprausti nėra kur. Šaltis drėgmė. Beliko tik verkti, už ką taip mano vaikui... Suaugusiems kuo puikiausios palatos o vaikams, mūsų mažiukams! Padėkit, labai prašau, kur pasaulis ritasi? Tai tik dar labiau įrodo kad Lietuvoje vaikams, mūsų naujai kartai nėra vietos valstybėje...“ – apmaudą laiške liejo moteris.

Susisiekus su ponia Aurelija paaiškėjo, kad moteris prieš kurį laiką dėl devynių mėnesių dukrelės ligos – rotavirusinės infekcijos – pateko į Alytaus Stasio Kudirkos ligoninės reanimaciją. Iš šio skyriaus dukrelė su mama perkelta į Vaikų infekcinių ligų skyrių.

„Gavome palatą, kur tualetas už 50 metrų. Čia suprask dar arti. Kitos palatos nuo sanitarinio mazgo toliau.

Palatose labai šalta, o kūdikis – viduriuoja. Keiti sauskelnes – sušąla, mėlsta lūpos, rankos.

Pačiai į tualetą nueiti galimybės taip pat nėra. Vyras turi ateiti išleisti, nes su vaiku nėra kam pabūti.

Tualetą prieš einant visada pačiai reikia pasivalyti, nes atsisėsti baisu – nešvara.

Mamos puodukus su vaiku išmatomis neša per visą koridorių, ten pasveikti vaikams – be šansų“, – kalbėjo moteris.

Paklausta, ar teiravosi dėl situacijos ligoninės personalo, ponia Aurelija patikino, kad bandžiusi dėl padėties kalbėtis, bet bergždžiai.

„Man buvo atsakyta, kad patys darbuotojai kalbėjosi su valdžia dėl tokios padėties. Deja, niekas nedaroma“, – atsiduso devynių mėnesių kūdikio mama.

Visa laimė, mergaitė jau namuose ir, pasak mamos, jaučiasi gerai.

Alytaus Stasio Kudirkos ligoninės  direktoriaus pavaduotojas stacionarinei sveikatos priežiūros veiklai, gydytojas endokrinologas Arvydas Baublys išgirdęs apie situaciją, prakalbo apie pacientų geranoriškumo stoką.

„Situacija ten nebloga. Patalpos senos, tačiau reguliariai prižiūrimos visuomenės sveikatos centro ir mūsų ligoninės tarnybos. Iš tiesų yra tualetų stoka, tačiau ir jie prižiūrimi.

Tame skyriuje turėjome nemažai viduriuojančių pacientų, tad galbūt nešvaros ir galėjo aptikti. Nors valomi jie nuolat“, – kalbėjo ligoninės atstovas.

Tai, kad mama pati negalėjo nueiti į tualetą, nes neturėjo kam palikti kūdikio, pasak A.Baublio, – neegzistuojanti problema.

„Slaugytojų pakanka, jos ne vienam pasiūlo pabūti ir tikrai leidžia išeiti. Tokių dalykų dar negirdėjau“, – nusistebėjo jis.

Medikas pasakojo, kad ligoninėje yra du skyriai, skirti vaikams. Vienas – naujose, renovuotose patalpose. Kitas, į kurį pateko ponia Aurelija su kūdikiu, siekiama, kad būtų renovuotas kitąmet.

„Vienu metu visko renuovuoti negalime, niekas tiek lėšų neskiria. Dabar jau renovuotose patalpose turime po vieną tualetą dviem palatoms. Viskas sutvarkyta, yra ir dušas. Visi mato pokyčius, todėl apie senas patalpas signalizuoja“, – mano A.Baublys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.