Vėžiu sergančiam vyrui pirmą kartą persodintas lyties organas

Viena Bostono ligoninė paskelbė, kad vėžiu sergančiam pacientui pirmą kartą Jungtinėse Valstijose buvo persodintas penis.

Viena Bostono ligoninė paskelbė, kad vėžiu sergančiam pacientui pirmą kartą Jungtinėse Valstijose buvo persodintas penis.<br>123rf nuotr.
Viena Bostono ligoninė paskelbė, kad vėžiu sergančiam pacientui pirmą kartą Jungtinėse Valstijose buvo persodintas penis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 3:16 PM, atnaujinta May 25, 2017, 11:02 AM

Masačusetso ligoninė patvirtino, kad Thomas Manningui iš Halifakso Masačusetse per 15 valandų trukusią operaciją praėjusią savaitę buvo persodintas penis. Organo donoras yra miręs žmogus.

Apie šią transplantaciją pirmadienį pirmas pranešė laikraštis „The New York Times“.

Daktaras Curtisas Cetrulo, vienas iš chirurgų komandos vadovų, laikraščiui sakė, kad 64 metų T.Manningas normaliai šlapintis galės po kelių savaičių, o seksualinė funkcija bus įmanoma po kelių savaičių ar mėnesių.

Laikraštis rašė, kad T.Manningas sirgo varpos vėžiu. Pirmasis sėkmingas penio persodinimas pasaulyje buvo atliktas 2014 metų gruodį Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

Ši operacija buvo atlikta Pietų Afrikos Keiptauno miesto Tygerbergo ligoninėje 21 metų pacientui. Operacija truko 9 valandas. Kaip pranešta, po jos vyras galėjo normaliai šlapintis ir gyventi lytinį gyvenimą.

Prieš trejus metus jam penis buvo amputuotas  – teko tai padaryti dėl komplikacijų po nevykusiai atlikto apipjaustymo, rašė „Daily Mail“.

Kiekvienais metais tūkstančiams jaunų vyrų, daugiausiai iš Pietų Afrikos kosų genties, per tradicinį ritualą būna pašalinamos apyvarpės. Ekspertų vertinimais, po to dėl medicininių komplikacijų apie 250 jų kasmet praranda penius.

Garsioje Keiptauno ligoninėje operacija taip pat buvo atlikta pacientui persodinant mirusio donoro penį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.