Pasiūlė priežastį, dėl kurios būtų galima atleisti darbuotoją

Seimo narys, sveikatos apsaugos

J.Požela<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Požela<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 25, 2017, 7:51 AM

Tokią Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo pataisą jis įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

Pagal dabar galiojančias nuostatas, darbdavys nušalinti darbuotoją nuo darbo ir nemokėti atlyginimo gali tik tuomet, jei darbuotojas darbe pasirodė neblaivus, apsvaigęs nuo narkotinių ar toksinių medžiagų, taip pat kitais įstatymų nustatytais atvejais.

„Deja, šiuo metu galiojantis Darbo kodeksas numato galimybę nušalinti asmenį nuo pareigų tik jam esant neblaiviam, apsvaigus nuo narkotikų ar nusprendus teismui. Mano įsitikinimu, jeigu darbuotojui, kad ir kurioje sistemoje jis dirbtų, yra pareikšti įtarimai dėl korupcijos ar piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, kol vyksta tyrimas, jis privalo būti nušalintas nuo pareigų“, – sako J. Požela.

Pagal siūlomą projektą, „darbdavys taip pat turi teisę nušalinti nuo darbo (pareigų) darbuotoją, kuriam yra pareikšti įtarimai dėl korupcinių nusikalstamų veikų ir/arba piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, darbdavys nušalina darbuotoją nuo darbo, nemoka jam darbo užmokesčio pagal pareigūnų arba organų, kuriems įstatymas suteikia nušalinimo teisę, rašytinį reikalavimą arba savo sprendimu, jeigu darbuotojui yra pareikšti įtarimai dėl korupcinių nusikalstamų veikų ir/arba piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.