Skaudi netektis Vilniuje: dėl kūdikio mirties kaltina medikus

Penktadienį į Vilniaus gimdymo namus atvykusi gimdyti moteris sulaukė skaudžios žinios. Šiandien perpiet konstatuota, kad vaisiaus širdis sustojo.

Vilniaus gimdymo namuose šiandien įvyko nelaimė. Nustatytas vaisiaus širdies ritmo sustojimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus gimdymo namuose šiandien įvyko nelaimė. Nustatytas vaisiaus širdies ritmo sustojimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus gimdymo namų direktorė Kornelija Mačiulienė teigia, kad medikai padarė viską, kas buvo įmanoma.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus gimdymo namų direktorė Kornelija Mačiulienė teigia, kad medikai padarė viską, kas buvo įmanoma.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 3:01 PM, atnaujinta May 24, 2017, 10:25 AM

Iš karto po įvykio pasirodė viešų kaltinimų, kad medikai gimdymo pradžios laukė per ilgai. Teigta, kad per savaitgalį nematyta medikų, tikrinti tik vaisiaus širdies tonai. Užsiminta ir apie kitą pavėluotą gimdymą, kuris vos nesibaigė tragiškai.

„Tačiau nesibaigė. O ši situacija yra, kokia yra. Nenoriu teisintis. Numatyta tvarka moteris gali rašyti skundą. Žurnalistai nei palengvins mums darbą, nei padės tyrime.

Tokių atvejų būna. Vaisiaus širdis gali sustoti tiek namuose, tiek stacionare. Niekas nebuvo uždelsta. Gimdyvė buvo ištirta, jos kraujotaka buvo gera. Buvo padaryta viskas, kas įmanoma.

Vaisius dabar nuvežtas tyrimams, laukiame rezultatų. Tada ir paaiškės mirties priežastis.

Vaisiaus širdies tonai rašyti triskart per dieną. Kas kartą juos įvertina gydytojas. Visi įrašai yra.

Negalima visko suversti gydytojams.

Su paciente kalbėta, ji buvo viskuo patenkinta ir prižiūrėta. Deja, išeitis buvo bloga“, – kalbėjo įstaigos direktorė Kornelija Mačiulienė.

Pasak jos, moteriai suteikta psichologinė pagalba.

Dažniausios priežastys, susijusios su vaisiaus žūtimi gimdoje nėštumo metu iki gimdymo, yra vaisiaus raidos patologija, įgimta vaisiaus infekcija, kraujavimas, preeklampsija, motinos cukrinis diabetas.

Rizikos veiksniai, galintys lemti tokią išeitį, gali būti vyresnis motinos amžius, rūkymas, nutukimas, buvęs priešlaikinis gimdymas, stiprus stresas, emocinė trauma, užsitęsęs gimdymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.