Vargo vakarienė: Rokiškyje valytojos uždirbs kiek slaugytojos

Apie grįžimą – mįslingai

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Rušėnienė, www.pansklautas.lt

May 27, 2016, 12:00 PM, atnaujinta May 24, 2017, 1:48 AM

Apie grįžimą – mįslingai

Pastarajame Rokiškio rajono tarybos posėdyje politikai patvirtino Psichikos sveikatos centro, rajono ligoninės ir poliklinikos vadovų pateiktas praėjusių metų veiklos ataskaitas.

Painiausiai į tarybos narių klausimus atsakinėjo Psichikos sveikatos centro direktorius Saulius Jasiulevičius. Jau per komitetų posėdžius bandęs aiškinti, kodėl centras pacientus priima ne renovuotose savo patalpose, o poliklinikoje, jis posėdyje apie tai kalbėjo dar du kartus.

S.Jasiulevičius dėstė, kad pagal europinį projektą renovuojant patalpas centras laikinai buvo iškeldintas į polikliniką. Bet baigus renovaciją ir patalpose įsikūrus psichikos dienos stacionarui, centrui vietos nebeliko. Kol kas jis neturintis kur grįžti nei teoriškai, nei praktiškai.

Tačiau konservatoriui Algiui Kazulėnui situacija vis viena buvo neaiški.

„Kaip tai nėra kur grįžti, jei yra ir kabinetas, ir administracija, ir psichologų patalpos? Laikinai glaudžiatės pas Zitą Kapušinskienę, bet kiek ji jus laikys? Nėra nieko amžinesnio negu laikina“, – susirūpino politikas.

„Laikinumas yra laikinumas. Kai patalpas turėsime, tuomet ir grįžime“, – toliau mįslėmis kalbėjo S.Jasiulevičius.

Stasys Mekšėnas nebeištvėrė: „Nevyniokite. Sakykite, kad persikraustysite po mėnesio, ir bus tvarka.“

S.Jasiulevičius jį pataisė, kad po 3 metų gal centras ir sugrįš į savo patalpas.

Gyrė svetimą kandidatą

Rajono ligoninės direktorius Raimundas Martinėlis aiškino, kad yra nuostolingų skyrių, pavyzdžiui, gimdymo ir chirurgijos, o pagrindinė įstaigos problema – maži darbuotojų atlyginimai dėl nedidinamų paslaugų įkainių. Bet kitur viskas gerai. Atlyginimai pakelti, o rudenį bus galima dar tiek pat pakelti

Tuo išskirtinai džiaugėsi meras A.Vagonis.

„Ruduo prasideda rugsėjį. Rudenį jums tai priminsiu“, – įsiterpė A.Vagonis.

Virginijus Lukošiūnas patarė palaukti bent jau iki spalio vidurio, kad tai nebūtų siejama su rinkimais.

„Ką su direktoriumi sutarėme – tą sutarėme. Rinkimai ateina ir išeina, o atlyginimus mokėti reikia pagal galimybes“, – atkirto meras.

Atlyginimai – kaip prieš aštuonerius metus

Apie darbuotojų atlyginimus kalbėjo ir poliklinikos direktorė Z.Kapušinskienė.

Socialdemokratas Vitalijus Jocys teiravosi, ar neatsitiks taip, kad neliks slaugytojų. „Kiek žinau, valytojų algos tuoj pasivys slaugytojų“, – savo baimes paaiškino politikas.

Z.Kapušinskienė sakė, kad tai – ne įstaigos, o valstybės problema, nes paslaugų įkainiai nekeičiami, o minimalus atlyginimas kyla.

Kitų darbuotojų algos tokios pat, kokios buvo prieš 8 metus.

Direktorė lygino: prieš keliant minimalų darbo užmokestį gydytojų algų vidurkis viršijo minimalų uždarbį 4,3 karto, o dabar – vos 2 kartus.

A.Kazulėnas vis dar nerimo dėl poliklinikos patalpose veikiančio Psichikos sveikatos centro. „Laikysite jį dar mažiausiai trejus metus?“ – domėjosi politikas.

„Centras ne pas Z.Kapušinskienę prisiglaudė, tai savivaldybė sprendžia, kuriose patalpose turi veikti jos įstaigos“, – atsakė ji.

V.Lukošiūnas klausė, ar įsteigus regioninę greitosios pagalbos dispečerinę matyti geresnis darbo rezultatas.

Z.Kapušinskienė patikino, kad apskrities masteliu efektas nedaug, bet geresnis. Rokiškėnų greitosios pagalbos automobilis yra pakeliui pavežęs ligonių į Kupiškį, kelis sykius greitosios pagalbos brigada važiavo į Biržų rajoną, nes tuo metu kaip tik buvo laisva.

V.Lukošiūno klausimas nebuvo atsitiktinis. Kaip jau ne kartą rašėme, Z.Kapušinskienė išgarsėjo visoje šalyje kaip bene didžiausia greitosios pagalbos centralizavimo priešininkė, o kai užsispyrusi ilgai nesijungė, net atskirą pagalbos telefoną įsteigė – dar ir apsijuokė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti