Štai ką atskleidžia skirtingi moters intymios zonos tipai

Moters lytiniai organai yra sudaryti iš vidinių ir išorinių. Išorėje matoma dalis, apimanti didžiąsias ir mažąsias lytines lūpas, makšties angą ir klitorių yra vadinama vulva. Makšties kanalas, vedantis gimdos kaklelio (ir pačios gimdos) link – vidinių lytinių organų dalis. Lytinės lūpos apsaugo makštį ir neleidžia į ją patekti nešvarumams, rašoma prevention.com.

Asociatyvi nuotr.<br>ViDA Press nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 6:13 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:49 AM

Kiekvienos moters vulva yra skirtinga, o tai moteriai gali kelti klausimų, ar tai, ką ji slepia po drabužiais, yra normalu. Vis dėlto, nors tikslios klasifikacijos nėra, egzistuoja pora punktų, kuriais tam tikros moters vulva gali išsiskirti iš kitų. Nors visos jos yra „normalios“, plastikos chirurgų dėka vis daugiau dailiosios lyties atstovių renkasi pagražinti savo intymią vietelę. Tačiau ar tikrai to reikia?

„Standartinis“ dydis neegzistuoja

Daugelis moterų įsivaizduoja, kad išorinės lytinės lūpos turėtų būti didesnės bei putlesnės už vidines. Visgi, daugybė moterų turi gerokai už išorines didesnes vidines lūpas.

Anksčiau buvo manoma, kad šioms dydžiu išorines prankostant daugiau nei 4 cm, tai yra nenormalu.

Laimei, 2005 atliktas tyrimas, kurio rezultatai buvo publikuoti tarptautiniame ginekologų žurnale, šį teiginį paneigė. Jame buvo pranešta, jog daugybė moterų turi gerokai už išorines didesnes vidines lytines lūpas ir dėl to nepatiria jokių sveikatos problemų ar diskomforto.

Gali labai skirtis viena nuo kitos

Nors kai kurios moterys džiaugiasi visiška intymios zonos simetrija, nemažai dailiosios lyties atstovių pripažįsta, kad jų dydis ir forma gali skirtis.

Visgi, anatomiškai nėra pernelyg svarbu, kaip jos atrodo, kadangi paskirtis išlieka ta pati – padidinti seksualinę stimuliaciją bei apsaugoti makštį nuo bakterijų.

Spalvos taip pat gali būti įvairios

Lytinių lūpų spalvinė paletė – neįtikėtinai plati, pradedant šviesiai rausvomis, baigiant tamsiai rudomis. Įdomu tai, kad šviesus gymis, skaisti oda ne visuomet garantuoja šviesius atspalvius.

Be to, pačios lytinės lūpos gali būti kelių skirtingų atspalvių, kadangi neretai krašteliai yra tamsesni nei vidinė jų dalis.

Kartais vizitas pas gydytoją – būtinas

Jeigu jaučiate skausmą, niežėjimą ar kenčiate nuolatinius įplyšimus, derėtų nedelsti ir užsiregistruoti vizitui pas gydytoją. Šie simptomai gali pranešti ne tik apie lytiniu keliu plintančias infekcijas, grybelį ar uždegimą.

Tai taip pat gali reikšti, kad būtų pravartu atlikti kosmetinę operaciją. Tokiu būdu būtų užkertamas kelias tolimesniems plyšimams ir jų sukeliamam skausmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.