Susižeidęs berniukas sveiksta. Mokykla atlieka vidinį tyrimą

„Vichy“ vandens parke susižeidęs 8-metis SKM auklėtinis po traumos sparčiai sveiksta Santarškių vaikų ligoninėje, jo būklė yra stabili.

Asociatyvi nuotr.<br>T.Bauro nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

smk.lt

Jun 23, 2016, 3:55 PM, atnaujinta May 20, 2017, 9:05 PM

Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) organizuojamoje vasaros sporto stovykloje „Pasitik vasarą su SKM!“ antradienį, birželio 21 d., susižeidęs 8-metis mūsų mokyklos auklėtinis po traumos sparčiai sveiksta Santariškių vaikų ligoninėje, jo būklė yra stabili.

Trečiadienį krepšininką ligoninėje aplankė jo treneris Gediminas Bražionis ir SKM direktorius Andrius Čerškus.

„Visa mūsų organizacija, trenerių kolektyvas esame labai sukrėsti dėl šio incidento, – sakė Sostinės krepšinio mokyklos vadovas A. Čerškus. – Šeimai pažadėjome, kad dėsime visas pastangas ir padengsime visas gydymo išlaidas, kad mūsų auklėtinis kuo greičiau pasveiktų ir sėkmingai grįžtų į rikiuotę“.

Galvos traumą SKM auklėtinis patyrė stovyklautojams kartu su treneriais pramogaujant „Vichy“ vandens parke. Kaip vaikas susižeidė, nepastebėjo nei vaikus lydėję treneriai, nei vandens parko gelbėtojai.

„Po pramogų vandens parke dar kelis kartus paklausiau, ar niekas nesusižeidė, ar visi jaučiasi gerai. Vaikai atsakė, kad visi yra sveiki, autobusu grįžome į stovyklą, mėtėme į krepšį. Tik atvykus nukentėjusio mamai pastebėjome kraujosrūvas ant kaklo ir krūtinės.

Tuomet vaikas prisipažino, kad užsigavo šokdamas į baseiną. Tėvai nedelsiant kreipėsi į medikus, kurie nustatė, kad yra skilusi kaukolė“, – teigė treneris G. Bražionis.

„Puikiai suprasdami itin rizikingą savo veiklos specifiką visada stengiamės užtikrinti maksimalų vaikų saugumą. 180 vaikų prižiūrėjo 20 stovyklos vadovų ir savanorių, be to, budėjo 30 vandens parko gelbėtojų komanda.

Pradėjome vidinį tyrimą, taip pat kreipėmės į „Vichy“ vandens parko administraciją dėl vaizdo medžiagos ištyrimo, bendradarbiaujame su įvykį tiriančiais teisėsaugos pareigūnais. Tikimės, kad mums greitai pavyks rasti atsakymą, kodėl niekas iš personalo nepastebėjo arba nereagavo, kai mūsų auklėtinis patyrė traumą“.

A. Čerškaus teigimu, tądien vandens parke traumą patyrė ir kitas SKM auklėtinis – per susidūrimą su stovyklos draugu jam buvo prakirstas skruostas.

„Dešimt metų rengiame vasaros stovyklas, kasdien aktyviai sportuojant ir rungtyniaujant vaikai neretai susižeidžia. Tačiau net dvi rimtos traumos per vieną dieną kelia labai rimtą susirūpinimą.

Šiandien šaukiame skubų trenerių susirinkimą, o siekiant užtikrinti maksimalų vaikų saugumą ateityje mūsų stovyklos dalyviams nutarėme neberengti išvykų į vandens parką“, – sakė A. Čerškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.