Štai ką kraujo grupė gali atskleisti apie jūsų sveikatą

Kraujo grupė gali nemažai pasakyti apie jus. Panaršius internete pagal kraujo grupę rasite daugybę patarimų: nuo dietos iki tinkamo partnerio. Deja, paprastai tai nebūna moksliškai pagrįsti teiginiai.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 12:28 PM, atnaujinta May 20, 2017, 4:11 AM

Kita vertus, mokslininkai žino, jog tam tikros kraujo grupės iš tiesų gali šį tą atskleisti apie jūsų polinkį sirgti tam tikromis ligomis, rašoma prevention.com.

Štai ką kraujo grupė gali atskleisti:

1. Kaip dažnai jus kandžios uodai

I kraujo grupę turintys asmenys, tikėtina, labiau trauks tam tikras uodų rūšis nei turintys kitas kraujo grupes. Tokius rezultatus atskleidė Japonijos Kenkėjų kontrolės technologijų instituto mokslininkų atliktas tyrimas. Tačiau tai nėra visai blogos žinios, mat I-ąją kraujo grupę turintieji taip pat, pasak kitų tyrimų rezultatų, turi mažesnę tikimybę užsikrėsti mirtinomis maliarijos formomis, mat infekcijos metu susidarantis baltymas yra nesuderinamas su I kraujo grupės kraujo kūneliais.

2. Apie bakterijas žarnyne

Žmonės nenustoja kalbėti apie probiotikus, žarnyno mikroflorą ir kaip žarnyne gyvenančios bakterijos veikia mūsų sveikatą. Prieš porą metų Europos tyrėjai atrado naują žarnyno bakterijų rūšį, kuri gali sugriauti iki šiol egzistavusį skirstymą. Norvegijos tyrėjai iškėlė hipotezę, kad žarnyne gyvenančių bakterijų rūšis gali priklausyti nuo kraujo grupės. Tai kelia daug vilčių, mat jei hipotezė pasitvirtintų, atsižvelgiant į kraujo grupę, iš tiesų būtų galima skirti specialią dietą. 

3. Alkoholizmo riziką

Kelios senesnės studijos, atliktos tarp 1970-1980-ųjų, nurodo tam tikras II kraujo grupės sąsajas su  alkoholizmu.Specifinis kraujo antigenas lemia didesnę šios ligos riziką. Esą II kraujo grupės antigenai gali pakeisti organizmo imuninės sistemos reakciją į alkoholį, o tai gali lemti intoksikaciją (apsinuodijimą). Alkoholizmo riziką 50 proc. lemia ir genetika. 

4. Apie streso lygį

Mokslinės studijos streso hormono kortizolio  lygį  organizme sieja su ankstyvu senėjimu ir polinkiu valgyti nesveiką maistą. Ilgalaikis kortizolio pakilimas organizme lemia lėtinį stresą, kuris yra itin kenksmingas organizmui. Ir tai prasta žinia I kraujo grupės savininkams. JAV Veteranų reikalų departamento tyrimas parodė, kad kortizolio lygis turintiems šią kraujo grupę dažniau yra aukštas nei kitiems.

5. Polinkį į manijas

Žmonės, turintys II kraujo tipą gali būti labiau linkę turėti obsesinį-kompulsinį  ir elgesio sutrikimų. Tai nurodoma Neuropsichobiologijos žurnale publikuotas tyrimas. Japonų atliktas tyrimas parodė, kad kraujo grupė gali būti susijusi su tokiomis savybėmis, kaip darbštumas, stabilumas, uolumas, greitas gebėjimas nusivilti ar pavargti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.