Skiepijimas atšauktas, o vieta darželyje „nuplaukė“?

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad ministro įsakymas, draudžiantis į darželį priimti neskiepytus vaikus, prieštarauja teisės aktų hierarchijos principui, tad buvo atšauktas. Po šio pranešimo socialiniuose tinkluose kilo tėvų pasipiktinimo banga, mat esą kai kurių neskiepyti vaikai dėl to neteko vietos darželiuose.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
D.Mikutienė<br>lrytas.lt nuotr.
D.Mikutienė<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 6:42 PM, atnaujinta May 19, 2017, 6:59 PM

Socialiniuose tinkluose pasklido žinutė, raginanti po atšaukto buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio įsakymo dėl privalomo skiepijimo, kreiptis į Seimo narę Dangutę Mikutienę.

„Jei ir jums užsitrenkė durys dėl darželio direktorių savivalės, kurie reikalavo sveikatos pažymų, siūlau burtis ir skųstis seimo narei Dangutei Mikutienei, nes sveikatos pažymos turi ir gali būti atnešamos iki rugsėjo 15 dienos“, – rašoma socialinio tinklo „Facebook“ įraše.

Pasirodo, kai kurių darželių vadovai pažymų dėl skiepų reikalavo dar birželio mėnesį, tad, pasak tėvų, jų vietos „nuplaukė“.

Tačiau Seimo narė, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė portalą lrytas.lt patikino, kad kol kas tokie skundai jos nepasiekė.

„Tų vaikų, kurie dėl šios priežasties nepateko į darželius, tėvai turėtų iš naujo teikti prašymus.

Prie manęs buvo priėjusi viena mama ir pasakojo, kad jos vaikui darželyje vieta buvo rezervuota, tačiau jie laukė šio teismo sprendimo.

Ji turėjo iki rugpjūčio 1 dienos pateikti pažymą ir pasirašyti sutartį.

Nors ir matėme, kad ministro įsakymas nelogiškas, kol vyko teismo procesas, jis galiojo, todėl ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai tų pažymų reikalauti privalėjo.

Tačiau dabar visi tie, kurie turėjo rezervuotas vietas, bet nenorėjo skiepyti vaikų, tas vietas privalo gauti“, – teigė parlamentarė.

Tuo tarpu, Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų asociacijos vadovė Liucija Milašauskienė teigė, kad apie tokius nesutarimus girdėti neteko, tačiau asociacija pasisako už vaikų skiepijimą.

„Pažymas tėvai neša, tačiau tai padarė dar ne visi, mat tai reikia padaryti iki rugsėjo pradžios.

Tačiau bendrai kalbant, mes visi, kartu ir vaikai, važinėjame po visą pasaulį, net į neišsivysčiusias šalis, todėl skiepytis būtina.

Ką begalvotume ir sakytume apie sintetinius skiepus, be jų galime susilaukti negerų dalykų. Tokia yra mūsų pozicija“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.