3 natūralūs būdai sumažinti kraujospūdį

Jei nuolat prižiūrite savo mitybą ir mankštinatės, tačiau kraujospūdžio vis vien nepavyksta sumažinti – geros naujienos jums. Naujas tyrimas atskleidė papildomas galimybes sumažinti sveikatai nepalankius skaičius, galimai net išvengiant medikamentų, rašo prevention.com.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 7:04 PM, atnaujinta May 19, 2017, 11:46 AM

Amerikos širdies asociacija paviešino studiją, kurioje buvo apibendrinti daugiau nei 1000 alternatyvių kraujospūdžio reguliavimo metodikų tyrimų.

„Kai kurių pagrįstų metodikų, kaip reguliari mankšta ar mažas druskos kiekis maiste kai kuriems asmenims gali būti sunku laikytis, o apie alternatyvias kraujospūdžio reguliavimo metodikas sklando daug mitų“, – teigia vienas tyrimo autorių Robertas Brookas iš Mičigano universiteto.

Pasak medicinos mokslų daktaro ir jo kolegų, jų apžvalga įrodo, kad šios trys alternatyvios priemonės gali padėti.

1. Izomeriniai rankų pratimai. Tai stiprus trumpalaikis raumenų įtempimas, jų neištempiant. Vienas tokių – antistresinio kamuoliuko gniaužymas. Toks pratimas ne vien malšina stresą, bet ir leidžia lengviau pratekėti kraujui. Jį atlikti su pertraukomis reikėtų apie 15 minučių triskart per savaitę.

2. Gilus ir lėtas kvėpavimas. Vieno tyrimo duomenimis, asmenys, kurie su specialiu aparatu giliai ir lėtai kvėpavo nuo 3 iki 15 minučių buvo ramesni, o jų kraujotaka buvo geresnė, o kraujospūdis normalizavosi.

3. Meditacija. Tyrėjai nėra užtikrinti, kodėl, tačiau mano, jog ir tai gali padėti sumažinti kraujospūdį. Tai taip pat padeda išlaikyti nervinės sistemos pusiausvyrą, o tuo pačiu ir normalų kraujospūdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.