Sergantiems plaučių vėžiu lietuviams – naujas vaistų derinys

Traptautinė kompanija „Roche“ gavo ES leidimą skirti vaistų „Avastin“ ir „Tarceva“ derinį gydant išplitusiu plaučių vėžiu sergančius pacientus. Tai pirmas kartas kai patvirtintas vaistinio preparato „Avastin“ vartojimas su kitu vaistu.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 3:57 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:00 AM

Europos Komisija patvirtino vaisto „Avastin“ (bevacizumabo) skyrimą kartu su „Tarceva“ (erlotinibu) pirmaeiliam suaugusių pacientų, sergančių neoperuojamu progresavusiu,turinčių metastazių ar recidyvuojančiu neplokščialąsteliniu nesmulkialąsteliniu plaučių vėžiu (NSLPV), gydymui, kai randama epidermio augimo faktoriaus receptorius aktyvinančių mutacijų.

Atliktas tyrimas parodė statistiškai reikšmingą 46 proc. santykinai sumažėjusią ligos progresavimo ar mirties riziką pacientams, gydytiems minėtu vaistų deriniu palyginus su pacientais, gydytais tik „Tarceva“.

„Avastin“ ir „Tarceva“ veikia pagrindinius navikų augimą ir vystymąsi lemiančius veiksnius, o duomenis apie klinikinę šio derinio naudą paremia ir kitų klinikinių tyrimų rezultatai, įrodantys, kad vaistų derinys buvo veiksmingas.

„Šių vaistų derinys – tai naujas gydymo standartas pacientams, sergantiems neplokščialąsteliniu plaučių vėžiu, kai nustatyta EGFR aktyvinančių mutacijų, – teigia vykdančioji medicinos vadovė dr. Sandra Horning. – Šios vaisto „Avastin“ indikacijos patvirtinimas suteikia galimybę gydytojams Europoje skirti kombinacinę terapiją, kuri prailgina pacientų išgyvenamumą be ligos progresavimo daugiau nei metus.

Tai reikšmingas progresas gydant šiuo prastos prognozės plaučių vėžio tipu sergančius pacientus“, – teigia ji.

Apskaičiuota, kad Europoje diagnozuojama 23000 naujų neplokščialąstelinio plaučių vėžio atvejų per metus arba po 60 ligos atvejų kiekvieną dieną.

NSLPV yra dažniausias plaučių vėžio tipas ir pagrindinė mirties nuo vėžio priežastis Europoje ir visame pasaulyje. Iš visų vėžinių susirgimų plaučių vėžys daro didžiausią ekonominę ir socialinę įtaką, todėl šia liga sergančių pacientų gydymo rezultatų gerinimas yra pagrindinis iššūkis, su kuriuo susiduria sveikatos priežiūros sistema visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.