Neįtikėtina sėkmė: vyras atgavo abi prarastas plaštakas

Jungtinės Karalystės medikams – istorinė diena. Lydso ligoninėje vyrui transplantuotos abi plaštakos. Tiksliau – jų dalys.

Jungtinės Karalystės medikams – istorinė diena. Lydso ligoninėje vyrui transplantuotos abi plaštakos. Tiksliau – jų dalys.<br>„LEEDS TEACHING HOSPITALS NHS TRUST“ nuotr.
Jungtinės Karalystės medikams – istorinė diena. Lydso ligoninėje vyrui transplantuotos abi plaštakos. Tiksliau – jų dalys.<br>„LEEDS TEACHING HOSPITALS NHS TRUST“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 2:39 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:41 AM

Chrisas Kingas iš Donkasterio abiejų delnų dalis, išskyrus nykščius, prarado per nelaimingą atsitikimą su metalo presavimo mašina prieš trejus metus, pranešė BBC.

57-erių metų vyras, transplantavus abiejų plaštakų dalis, teigia, kad jau šiek tiek gali jas pajudinti.

Jis yra antras žmogus, kuriam operacija atliekama Lydso ligoninėje ir pirmasis, kuriam transplantuotos abiejų plaštakų dalys.

„Negalėjau tikėtis nieko geriau. Tai geriau nei laimėti loterijoje, vėl jaučiu visą savo kūną. Plaštakos atrodo stulbinančiai. Tai tikrai mano rankos, jaučiu, kaip jomis srūva mano kraujas“, – džiūgavo Ch.Kingas.

Profesorius Simonas Kay, vadovavęs šiai operacijai, teigė, kad tai pirmas kartas, kai transplantuota tik plaštakos dalis. Todėl tai buvo kur kas sudėtingesnė operacija.

Be to, operacija buvo sudėtingesnė nei vidinių organų transplantacijos, mat niekas nesirūpina, kaip jie atrodys po operacijos, svarbiausia, kad funkcionuotų. O plaštakų estetinis vaizdas, atvirkščiai – labai svarbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.