2 tablečių rijimo technikos greitai palengvins jūsų gyvenimą

Kyla problemų, kai reikia praryti tabletes, ypač didesnes? Jos įstringa jūsų gerklėje, o tuomet ryjimą lydi nemalonus jausmas?

„Buteliuko užsivertimo“ ir nusilenkimo metodas.<br>lrytas.lt nuotr.
„Buteliuko užsivertimo“ ir nusilenkimo metodas.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 11:25 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:54 AM

Tuomet šie patarimai gali jums padėti. Mokslininkai nustatė, jog būtent šie du metodai geriausi, siekiant be trukdžių nuryti vaistus.

Pirmiausia išbandykite „buteliuko užsivertimo“ metodą. Tabletę įsidėkite į burną, pridėkite butelį vandens prie lūpų, tada galvą užverskite į viršų, vienu greitu judesiu įsiurbkite vandenį, o kartu su juo ir tabletę.

Galite naudoti ir „nusilenkimo“ techniką. Įsidėkite kapsulę į burną, išgerkite šiek tiek vandens, o tada palenkite galvą žemyn, arčiau krūtinės ir tik tada nurykite kapsulę.

Kapsulės lengvesnės už vandenį, todėl plūduriuoja burnoje. Dėl to bet kokio dydžio kapsules lengviau nuryti palenkus galvą žemyn. O tabletes galima ir supjaustyti.

Tiesa, reikėtų pasidomėti, ar jūsų vartojamas vaistas gali būti smulkinamas, mat dažniausiai nuryti nekramtant reikia tuos vaistus, kurie turi ištirpti skrandyje lėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.