Kai vasaros pramogos baigiasi dantimis saujoje

Vasara – puikus laikas ne tik poilsiauti. Šiltuoju metų laiku jaunatviški, aktyvūs ir energingi žmonės išbando daugybę pramogų ant žemės, ore ir vandenyje. Pasirinkimas šiandien labai platus: jėgos aitvarai, dviračiai, baidarės, riedlentės, futbolas, oro balionai, parašiutai ir dar daug kitų adrenaliną kaitinančių galimybių.

Aktyvios pramogos baigiasi traumomis. Viena silpniausių vietų – dantys, kurie nukenčia greičiausiai.<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
Aktyvios pramogos baigiasi traumomis. Viena silpniausių vietų – dantys, kurie nukenčia greičiausiai.<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Diana Jaura

Aug 1, 2016, 7:08 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:08 AM

Deja, kartais šios aktyvios pramogos baigiasi traumomis. Viena silpniausių vietų – dantys, kurie nukenčia greičiausiai. O kartais nereikia nė rizikuoti, užtenka tik netikėtai pargriūti, kad prieš akimirką tvirtai burnoje buvę dantys atsidurtų jūsų saujoje.

Pašalinus pažeistą, naujas dantis dar tą pačią dieną

Kaip galima maksimaliai greitai susigrąžinti netikėtais prarastus dantis? Šis klausimas tampa ypač aktualiu, kai dantų netenkame matomoje burnos vietoje.

Šiuolaikinė medicina dantų atkūrimo srityje įgyvendino tai, apie ką svajojo ištisos kartos. Nauji dantys atkurti ant kokybiškų dantų implantų tausoja sveikatą ir leidžia plačia šypsena džiaugtis jau po vieno apsilankymo pas odontologą.

Dantų implantų pradininkė, Švedijos kompanija „Nobel Biocare“, atlikusi daugybę mokslinių tyrimų, sukūrė momentinio implantavimo metodiką. Ją taikant per vieną vizitą pas odontologą pašalinamas nepagydomai pažeistas ar sugedęs dantis ir į buvusio danties šaknies vietą tuoj pat sriegiamas dantų implantas, bei tvirtinamas naujas natūraliai ir estetiškai atrodantis laikinas dantis. Laikinas dantis po kelių mėnesių pakeičiamas nuolatiniu.

Pagrindiniai momentinio implantavimo privalumai – maksimalus patogumas pacientui ir minimalus gydymo laikas. Nereikia nė dienos vargti su tarpais burnoje. Šiandien šis dantų atkūrimo metodas mūsų šalyje yra plačiai naudojamas.

Svarbu ypatingas implantų dizainas

Kyla klausimas: ar visus implantus galima sriegti tuoj pat po pažeisto danties pašalinimo ir ant jų iš karto tvirtinti naują dantį? Pasirodo, kad ne.

„Nobel Biocare“ yra sukūrusi ypatingo makro ir mikro dizaino implantus, ant kurių tuoj pat po implanto įsriegimo galima tvirtinti laikinus dantis.

Makro dizainas – tai ypatinga implantų forma, kuri yra labai svarbi tam, kad implantai patikimai įsitvirtintų žandikaulyje ir ant jų galima būtų iš karto tvirtinti laikinus dantis. Implantų mikro dizainas – jų paviršiaus mikrosavybės, porėtumas – vaidina svarbų vaidmenį implantų prigijimo procese, paspartina oseointegraciją. t.y. implanto suaugimą su kaulu.

Implantai daug greičiau suauga su kaulu tuomet, kai yra iš karto apkraunami. Kramtant maistą žandikaulis yra stimuliuojamas, todėl jame aktyvėja fiziologiniai procesai, kurie savo ruožtu skatina aplink implantą esančio kaulo formavimąsi, jo tankio didėjimą bei paspartina ypatingą porėtą paviršių turinčių implantų prigijimo procesą.

Su „Nobel Biocare“ implantais dirbantys odontologai teigia, kad nuo implanto makro dizaino priklauso, kiek prireiks sveiko kaulo, kad įsriegtas į jį implantas patikimai laikytųsi gijimo periodu. Momentiniam implantavimui naudojami specialūs implantai, kuriuos užtenka įsriegti į žandikaulį tik 2-3 milimetrus, kad jie stabiliai laikytųsi.

„Nobel Biocare“ implantus savo praktikoje naudoja pažangius dantų atkūrimo ant implantų metodus taikančios Lietuvos odontologijos klinikos. Svarbus patikimumo bei kokybės rodiklis yra tai, kad kompanija savo implantams suteikia viso gyvenimo garantiją visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.