Taures užsidėję ant nugaros išspręsite mažiausiai 9 problemas

Vakuuminių taurių terapija – senovę menantis, Kinijoje prieš kelis tūkstantmečius atsiradęs alternatyvus būdas gydyti įvairiems negalavimams. Šis metodas ypatingo dėmesio susilaukė po to, kai ant olimpinio čempiono Michaelo Phelpso pečių žmonės išvydo tobulo apskritimo formos mėlynes.

Vakuuminių taurių terapija – senovę menantis, Kinijoje prieš kelis tūkstantmečius atsiradęs alternatyvus būdas gydyti įvairiems negalavimams.<br>123rf.com
Vakuuminių taurių terapija – senovę menantis, Kinijoje prieš kelis tūkstantmečius atsiradęs alternatyvus būdas gydyti įvairiems negalavimams.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 7:50 AM, atnaujinta May 15, 2017, 4:13 AM

Pasirodo, jos kilo dėl vakuuminių taurių terapijos, kuri yra taikoma siekiant užkirsti kelią įvairiems susirgimams, raumenų pertempimui ir panašiai. Žemiau pateikiame collective-evolution.com pasiūlytą sąrašą, kuriame išvardintos netgi 9 priežastys, kodėl verta išmėginti šią terapiją.

1. Malšina skausmą

Tyrimas atskleidė, kad vakuuminių taurių terapija gali palengvinti pacientų jaučiamą skausmą, kylantį dėl įvairių priežasčių, tarp jų ir vėžio. Dėl taurėse susidarančio vakuumo suaktyvėja kraujotaka, todėl jas uždėjus sutinusioje ar skaudančioje vietoje, simptomai atlėgsta.

2. Palengvina peršalimo, alergijos simptomus ir kosulį

Taurių terapija stimuliuoja plaučius bei kitus gyvybiškai svarbius organus. Tai pagreitina skreplių pasišalinimą todėl palengvėja peršalimo ir alergijų simptomai, greičiau pagydomas kosulys. Be to, tai pagerina imuninės sistemos veiklą, kadangi paskatina kraujo ir limfos pratekėjimą.

3. Padeda atsipalaiduoti

Vakuuminės taurės atpalaiduoja pavargusius, įsitempusius raumenis. Jų poveikis primena giliųjų audinių masažą, tad nenuostabu, kad tiek eiliniai, kasdieninės rutinos sukeliamą stresą patiriantys asmenys, tiek profesionalūs sportininkai mėgaujasi šios terapijos teikiamais malonumais.

4. Valo organizmą

Sutrikus kraujotakai bei limfos pratekėjimui organizme ima kauptis toksinai. Tai gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Pritaikius taurių terapiją yra išjudinami organizmo skysčiai, o kartu su jais pašalinami ir susikaupę toksinai.

5. Skatina greitesnį uždegimų gijimą

Nors akivaizdu, kad stiprus uždegimas tik kenkia organizmui, nedidelis – gali padėti. Taurėse susidarantis vakuumas pažeidžia smulkius poodinius kapiliarus, o tai sukelia nedidelį uždegimą.

Į jį atsakydamas organizmas „treniruojasi“, o tai paskatina atsaką ir į ateityje kilsiančias traumas. Be to, taurių terapija paskatina ir naujų kraujo kapiliarų kūrimąsi.

6. Padeda kovojant su odos ligomis

Įrodyta, kad taurių terapija gali būti naudinga gydant įvairias odos ligas – aknę, celiulitą, egzemą ar netgi sumažina herpeso proveržio tikimybę. Pavyzdžiui, gydant aknę iškilę spuogeliai yra praduriami, o tuomet ant tos vietos yra uždedama taurė.

Sukurtas vakuumas ištraukia pūlius bei paskatina kraujotaką į pažeistą vietą, o tai pagreitina gijimą. Be to, atrasta, jog gydant aknę taurių terapija gali būti veiksmingesnė net ir už tam tikrus antibiotikus, pavyzdžiui, tetracikliną.

7. Palengvina virškinimo sutrikimus

Vakuuminių taurių terapija gali padėti pagerinti virškinimą ar palengvinti įvairių ligų, pavyzdžiui, dirgliosios žarnos sindromo, simptomus. Tai susiję su atpalaiduojančiu taurių terapijos poveikiu, kadangi ne paslaptis, jog patiriamas stresas daro įtaką ir žarnyno veiklai.

Taip pat, anksčiau šiuo gydymo metodu palengvindavo pilvo skausmus, viduriavimą, ūminį gastritą, skysčių kaupimąsi bei paskatindavo dingusį apetitą.

8. Padeda išlyginti raukšles

Gerindamas kraujotaką šis metodas užkerta kelią senėjimo požymių atsiradimui, kadangi visi organai yra aprūpinami deguonimi bei įvairiomis būtinomis kraujyje tirpiomis medžiagomis ir mineralais. Dėl raumenų bei odos aprūpinimo įvairiomis medžiagomis raumenys nepraranda standumo, o oda išlaiko stangrumą.

9. Gydo riešo (karpalinio) tunelio sindromą

Riešo tunelio sindromas – skausminga progresuojanti liga, kuri gali paveikti ne tik rankos stiprumą, bet ir pagrindinį jos nervą. Tai gali sukelti ne tik suprastėjusį pojūtį, bet ir visišką lytėjimo praradimą.

Viename Vokietijos žurnale aprašytas tyrimas parodė, kad vakuuminių taurių terapija gali būti vienas iš atsakymų gydant šį sindromą. Studijos metu įrodyta, kad šis metodas laikinai palengvino pacientų skausmą. Pasirodo, užteko vos vieno seanso, kad asmenys skausmo nejaustų visą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.