Rugsėjo 1-oji: girtą nepilnametį į ligoninę pristatė iš baro

Prieš kelerius metus įsigalėjęs „Sausasis“ rugsėjo 1-osios įstatymas turėjo pažaboti moksleivių alkoholio vartojimą. Panašu, kad pavyko, mat medikai pastebi, jog apsinuodijusių alkoholiu nepilnamečių gerokai sumažėjo. Tačiau tokių atvejų vis dar pasitaiko.

Panašu, kad prekyba alkoholiu baruose Rugsėjo 1-ąją – vis dar išlieka spraga, tampančia galimybe svaigintis net ir nepilnamečiams.<br>N.Povilaičio nuotr.
Panašu, kad prekyba alkoholiu baruose Rugsėjo 1-ąją – vis dar išlieka spraga, tampančia galimybe svaigintis net ir nepilnamečiams.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elzė Laužikaitė

Sep 2, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 14, 2017, 5:57 AM

Vilniuje ir Kaune – štilis

LSMU Kauno klinikose, pasak Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausiosios specialistės Austės Aleksandravičiūtės-Šviažienės, šią naktį nesulaukta didelių susižalojimų patyrusių ar alkoholiu apsinuodijusių nepilnamečių.

Vilniaus Santariškių klinikose naktis taip pat buvo rami. Priėmimo skubios pagalbos skyriuje nebuvo sulaukta nei vieno susižalojusio ar alkoholio padauginusio moksleivio.

Tą patį pranešė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės ryšių su visuomene specialistė Eugenija Kostinienė. Pasak jos, naujasis įstatymas privertė jaunuolius susimąstyti.

„Išties malonu pranešti, kad į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių nebuvo atvežtas nei vienas apsvaigęs nepilnametis. Tikėkime, kad jaunimas darosi sąmoningesnis“, – teigė ji.

Klaipėdoje ir Šiauliuose – neblaivūs 17-mečiai

Klaipėdos vaikų ligoninė atsakymo dėl apsinuodijimų alkoholiu ar susižalojimų Mokslo ir žinių šventės naktį portalo lrytas.lt dar neinformavo, tačiau Policijos departamentas pateikė žinią, kad ketvirtadienį Klaipėdoje alkoholiu apsinuodijo septyniolikmetis. Vaikinas į ligoninę iš Taikos prospekte esančio baro pristatytas 18.48 val.

Alkoholiu apsinuodijusios septyniolikmetės sulaukė ir Šiaulių Vaiko ir motinos klinikos Priėmimo, skubiosios diagnostikos ir intensyviosios slaugos skyrius. Laimei, užteko išplauti skrandį ir mergina buvo išleista namo.

Šiaulių Respublikinės Ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė teigė, kad įstatymo veiksmingumas puikiai atsispindi ir statistikoje. Pernai priėmimo skyrius nesulaukė nei vieno alkoholiu apsinuodijusio ar dėl jo vartojimo susižalojusio moksleivio.

Panašu, kad prekyba alkoholiu baruose Rugsėjo 1-ąją – vis dar išlieka spraga, tampančia galimybe svaigintis net ir nepilnamečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.