Dėl J. Poželos būklės ministerijos vairas bus perduodamas kitam?

Dėl sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos ligos siūloma keisti Vyriausybės įstatymą – suteikti daugiau galių pavaduojančiam ministrui.

Dėl sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos ligos siūloma keisti Vyriausybės įstatymą – suteikti daugiau galių pavaduojančiam ministrui.<br>lrytas.lt nuotr.
Dėl sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos ligos siūloma keisti Vyriausybės įstatymą – suteikti daugiau galių pavaduojančiam ministrui.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 11:40 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:37 PM

Šiuo metu J.Poželą pavaduoja krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, kurio kėdė braška dėl vadinamojo auksinių peilių ir šakučių skandalo.

Šiuo metu pavaduojantis ministras negali priimti sprendimų dėl žmonių priėmimo į darbą ar atleidimo, skirti nuobaudų ar skatinti darbuotojų ir t.t.

Remiantis socialdemokrato Algirdo Syso registruota pataisa, su žmogiškaisiais ištekliais susijusias funkcijas pavaduojantis ministras galėtų atlikti, jei pavadavimas truktų ilgiau nei 14 dienų.

Šį projektą parlamentui pateikti planuojama pirmąją rudens sesijos dieną, šeštadienį.

Pasak A.Syso, gana ilgai sergant sveikatos apsaugos ministrui ir pavaduojančiam ministrui negalint priimti su žmogiškųjų išteklių valdymu susijusių sprendimų gali sutrikti ministerijos darbas.

J.Olekui sveikatos sritis nėra nauja – jis gydytojas mikrochirurgas.

34-erių J.Požela nuo rugpjūčio vidurio dėl ūminio pankreatito gydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. Ministras susirgo atostogaudamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.