Skundžiatės gydymu? Šio ruso patirtis Lietuvos ligoninėje nustebins

Nuolat girdime apie sveikatos priežiūros sistemos problemas: ilgos eilės, susiraukusios slaugytojos, neatsakingi medikai... Iš tiesų, sveikatos priežiūros sektorius, ko gero, viena dažniausiai blogąją prasme linksniuojamų sričių. Tačiau pasirodo, kad mūsų šalyje galima ir kokybiška sveikatos priežiūra. Tą įrodo vieno Vilniuje gyvenančio Rusijos piliečio pavyzdys.

Rusijos naujienų portalo „newsader.com“ vyriausiasis redaktorius Aleksandras Kušnaras liaupsina VUL Santariškių klinikas.<br>lrytas.lt nuotr.
Rusijos naujienų portalo „newsader.com“ vyriausiasis redaktorius Aleksandras Kušnaras liaupsina VUL Santariškių klinikas.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 3:30 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:06 PM

Rusijos naujienų portalo newsader.com vyriausiasis redaktorius Aleksandras Kušnaras gyvena ir dirba Vilniuje. Prieš kelias dienas savo vadovaujamame portale jis pasidalijo rašiniu, kuriame negailėjo pagyrų Lietuvos sostinės sveikatos apsaugos organizavimui.

„Nenustoju stebėtis lietuvių medicinos paslaugomis. Pirmą kartą per pusantrų metų prireikė medicinos pagalbos. Ne man, dukrai.

Apkaltinti galima banalų peršalimą vaikui staiga pakeitus gyvenimo būdą: nuėjo į darželį ir greitai atkrito.

Staigiai šoktelėjusi temperatūra privertė išsikviesti greitąją. Vietoj mums tėvynėje įprasto „Ko kvietėte?!“ – sulaukėme legendinio vilniečių mandagumo, kuris buvo ypač vertingas tokioje jautrioje situacijoje“, – rašė jis.

Apžiūrėję mergaitę medikai nusprendė vežti ją į Vilniaus universiteto Santariškių klinikas. A.Kušnaras teigė, kad jį nustebino šiuolaikiškas greitosios medicinos pagalbos automobilis, kurį toli gražu nepriminė „prieštvaninių metalinių dėžučių ant ratų“, kurie atvyksta Rusijoje.

„Lietuviškoje greitojoje tu sėdi patogiame minkštame krėsle tvirtai prisegtas kokybišku diržu, tuo metu kai Rusijos greitosiose jautiesi tarsi atrakcionuose be diržų, pavadinimu „Laikykis pats“, kur tave, mielas paciente su 39 laipsnių temperatūra, krato iš šono į šoną keliaujant po provincijos lūšnynų žvyrkelius“, – rašė naujienų portalo redaktorius.

Jis taip pat išskyrė neprilygstamą aptarnavimą Vilniaus universiteto Santariškių klinikose, kur jų nepasitiko eilė, o registracija įvyko žaibiškai. A.Kušnarą maloniai nustebino ir tai, kad vaikui pamatuota temperatūra ir spaudimas, iškart duoti vaistai su nurodymais, kaip juos vartoti. Vos po penkių minučių vaikas buvo nuvestas pas gydytoją.

Jis rašė, kad gydytojo kabinete jautėsi tarsi viešbutyje: dukrelę apžiūrėjo trys gydytojai, o kraujo tyrimų atsakymų sulaukė per ketvirtį valandos. Pasak naujienų portalo redaktoriaus, visas paslaugų paketas jam būtų suteiktas ir nemokamai, tačiau jis iki šiol nespėjo prisiregistruoti vietiniame pirminės sveikatos priežiūros centre.

Ši odė lietuviškai sveikatos priežiūrai jau sklinda socialiniame tinkle „Facebook“, tad galbūt ne viskas taip jau ir blogai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai