Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pamoka visiems: po vienos tabletės – suluošintas gyvenimas

Meistriškai atliktas makiažas Amy Thompson visuomet leisdavo atrodyti vyresnei nei yra iš tiesų. Prieš kiek daugiau nei metus merginai buvo 16, ji Škotijoje lankė mokyklą ir mėgo leisti laiką su draugais.

Dar praėjusiais metais Amy sesuo nufilmavo šį vaizdo įrašą, kuris šiandien jau yra peržiūrėtas daugiau nei pusketvirto milijono kartų. Juo norėta parodyti, kaip viena neaiški tabletė gali sužaloti sveikatą ir gyvenimą.<br>„Facebook“ nuotr.
Dar praėjusiais metais Amy sesuo nufilmavo šį vaizdo įrašą, kuris šiandien jau yra peržiūrėtas daugiau nei pusketvirto milijono kartų. Juo norėta parodyti, kaip viena neaiški tabletė gali sužaloti sveikatą ir gyvenimą.<br>„Facebook“ nuotr.
Meistriškai atliktas makiažas Amy Thompson visuomet leisdavo atrodyti vyresnei nei yra iš tiesų.<br>„Facebook“ nuotr.
Meistriškai atliktas makiažas Amy Thompson visuomet leisdavo atrodyti vyresnei nei yra iš tiesų.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-25 20:30, atnaujinta 2017-05-10 05:09

Deja, vienas toks smagus pasibuvimas lemtingai pakeitė jos gyvenimą. Ji ir trys jos draugės sutiko nepažįstamą vyrą, kuris pasiūlė išbandyti „šį tą naujo“. Vyras paauglėms pasiūlė ekstazio tabletę. Susigundžiusios pasiūlymu merginos nesudvejojo. Tačiau netrukus visos prarado sąmonę. Skirtumas tik tas, jog Amy draugės netrukus pabudo ir jautėsi gana gerai, o štai ji buvo panirusi į komą.

Medikai konstatavo, kad viena tabletė gerokai pažeidė merginos smegenis. Galiausiai pabudusi iš komos ji beveik nekalbėjo, o blogiausia buvo tai, kad paaiškėjo, jog visą likusį gyvenimą ji bus prikaustyta prie vežimėlio. Pirma ir paskutinė narkotiko dozė atėmė Amy kojas.

Dar praėjusiais metais Amy sesuo nufilmavo šį vaizdo įrašą, kuris šiandien jau yra peržiūrėtas daugiau nei pusketvirto milijono kartų. Juo norėta parodyti, kaip viena neaiški tabletė gali sužaloti sveikatą ir gyvenimą.

Apie tai esame rašę ir vaizdo įrašą pateikėme čia.

„Facebook“ socialiniame tinkle specialiai Amy sukurtame puslapyje pateikiama informacija, kaip mergina jaučiasi dabar. Pasak jos artimųjų, Amy jau pakankamai gerai rašo žinutes mobiliuoju telefonu, praktiškai atsistatė jos kalba. O šių metų sausį visi džiūgavo, jog ji pati nuėjo apie 30 metrų. Tiksliau jos viršutinė kūno dalis buvo prilaikoma specialaus aparato, kol ji žengė žingsnius.

Pati mergina teigė, kad tuo metu jausmas tarsi jos širdį kas plėštų perpus, tačiau tai nesustabdė jos noro grįžti į įprastą gyvenimo ritmą. Deja, dar laukia ilga bei sunki reabilitacija ir niekas negali garantuoti, kad mergina galės gyventi visiškai savarankiškai.

Amy artimieji ir ji pati ragina visus jaunuolius linksmintis atsakingai ir nesusigundyti tokiais pasilinksminimo būdais kaip narkotikai.

Ekstazis (angl. extasy, ecstasy, ecstazy) – sintetinis stimuliantas, amfetamino darinys, vienas populiariausių narkotikų. Dažniausiai vartojamas tablečių pavidalu naktiniuose klubuose. Sukelia psichologinę ir fizinę priklausomybę.

Šis narkotikas pakelia kūno temperatūrą, kraujo spaudimą ir pagreitina širdies plakimą. Taip pat gali atsirasti raumenų skausmas, pykinimas, žandikaulių traukuliai ir griežimas dantimis. Dėl padidėjusio prakaitavimo jaučiama dehidratacija, sutrikimas ir nuovargis. Iškyla realus psichinių sveikatos sutrikimų pavojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.