Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Norėdama užmigdyti mažamečius vaikus motina jiems švirkštė narkotikus

JAV, Vašingtone, gyvenanti Ashlee Hutt yra kaltinama vaikų nuodijimu heroinu. Kartu su sutuoktiniu Leroy McIveriu moteris savo mažamečiams – dvejų, ketverių ir šešerių metų – leisdavo narkotikus siekdama juos užmigdyti.

Vaikus „migdyti“ narkotikais užsienyje tarp elgetaujančių moterų yra gana įprasta.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vaikus „migdyti“ narkotikais užsienyje tarp elgetaujančių moterų yra gana įprasta.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2016, 3:59 PM, atnaujinta May 9, 2017, 5:58 PM

Įtarimus patvirtino vaikų pasakojimai apie „stebuklingas“ švirkštu leidžiamas „miego sultis“ arba „geros savijautos“ vaistus. Atlikus kraujo tyrimus dviejų vaikų organizmuose buvo rasta narkotinių medžiagų pėdsakų.

Jaunėliai šiuos „vaistus“ apibūdino kaip vandenį, sumaišytą su baltais milteliais, suteikusiais laimės ir ramybės pojūtį.

Name, kuriame gyveno ši šeima, vaikai augo tarp panaudotų švirkštų bei žiurkių išmatų. Šiuo metu vaikai gyvena su globėjais.

L. McIveris jau kurį kelis mėnesius leidžia įkalinimo įstaigoje. Už draudžiamų medžiagų suteikimą nepilnamečiams bei jų gerovės sutrikdymą jam buvo skirta 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Vaikų motina teisme pasirodė visai neseniai. Visą šį laiką moteris praleido besislapstydama.

Deja, vaikus „migdyti“ narkotikais užsienyje, ypač tarp elgetaujančių moterų, yra gana įprasta. Vaikas joms tarsi įrankis siekiant gauti didesnį pelną. Tam, kad netrukdytų prašant išmaldos, jis yra apsvaiginamas alkoholiu arba narkotikais. Apmaudu, kad šie apduję vaikai neretai miršta.

Heroinas veikia kaip raminamieji: slopina nervų sistemą, refleksus. Vartojant heroiną sulėtėja širdies veikla, kvėpavimas; žmogus gali pradėti dusti. Susileidus heroino parausta oda, išdžiūsta burna, apsunksta galūnės. Vėliau asmuo pereina į pusiau sąmoningą būseną, kai sunku mąstyti, net pajudėti.

Išsivysčius priklausomybei žmogus ieško naujos dozės kas kelias valandas. Organizmui ilgiau negavus heroino pasireiškia sunkūs abstinencijos požymiai: drebulys, prakaitavimas, atsiranda nerimas, kaulų ir raumenų skausmas, pašiurpsta oda, vėliau prasideda pykinimas, kojų ir rankų traukuliai. Praėjus abstinencijos požymiams dar išlieka labai didelis psichinis potraukis prie narkotikų.

Heroino vartotojai rizikuoja užsikrėsti hepatitu, ŽIV, kuris sukelia AIDS. Nuolat vartojant heroiną gresia venų trombozė, širdies ir kepenų ligos, dėl negilaus kvėpavimo bei prastos sveikatos dažnai sergama plaučių uždegimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.