Apie dantų atkūrimą paprastai ir aiškiai

Vilniuje ir visoje Lietuvoje garsi gydytojo Broniaus Sidaravičiaus odontologijos klinika reguliariai rengia nemokamus pacientų seminarus turintiems problemų dėl prarastų ar nepataisomai sugedusių dantų. Norinčiųjų juose dalyvauti visada gausu.

„Kiekvienas iš mūsų esame verti turėti nepriekaištingą šypseną, jaustis komfortiškai“, – sakė gydytoja odontologė D.Vankevičiūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Kiekvienas iš mūsų esame verti turėti nepriekaištingą šypseną, jaustis komfortiškai“, – sakė gydytoja odontologė D.Vankevičiūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Į B.Sidaravičiaus klinikos organizuojamus pacientų seminarus žmonės ateina sužinoti apie dantų atkūrimo galimybes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Į B.Sidaravičiaus klinikos organizuojamus pacientų seminarus žmonės ateina sužinoti apie dantų atkūrimo galimybes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Agnė Tojūtė

Nov 16, 2016, 7:21 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:43 PM

Apie tai, kas traukia žmones į pacientų seminarus ir į pačią odontologijos kliniką, kalbėjomės su klinikoje dirbančia gydytoja odontologe Dovile Vankevičiūte.

– Pacientų seminaruose susirenka daugybė žmonių. Kas paskatina jų aktyvų dalyvavimą?

– Mūsų klinikos organizuojami pacientų seminarai yra skirti žmonėms, turintiems problemų dėl prarastų dantų. Seminaruose pacientai supažindinami su tokiomis šiuolaikinėmis dantų atkūrimo galimybėmis kaip pavienių ar keleto dantų atkūrimas dantų implantais.

Į pacientų seminarus ateinantys žmonės siekia gauti kuo daugiau žinių apie dantų atkūrimo galimybes, žmogiškai pasikalbėti ir tiesiogiai išgirsti iš gydytojo daugiau apie pačią gydymo eigą. Atvirai bendrauti labai padeda neutrali aplinka ir tai, kad esant ne vienam užduoti tam tikrus klausimus kur kas drąsiau.

Seminarų metu žmonėms nebelieka abejonių ir tampa lengviau priimti sprendimą dėl gydymo dantų implantais pasirinkimo. Seminaruose stengiamės labai aiškiai nupasakoti gydymo eigą, taip sumažindami žmonių nerimą ir baimę. Kai žmogus žino, kas ir kada jam daroma, labiau pasitiki gydytoju.

Po pacientų seminarų didžioji dalis žmonių sugrįžta individualios konsultacijos ir gydymo į mūsų odontologijos kliniką. Kiti atsiunčia savo artimuosius į konsultaciją.

– Ko dažniausiai klausia žmonės per pacientų seminarus?

– Dažniausiai žmonių užduodami klausimai: „Ar man labai skaudės dantų implantacijos metu?“, „Ar aš ištversiu šią operaciją?“, „Ar galėsiu dirbti iškart po operacijos?“, „Ar man dar ne per vėlu?“, „Ar man dar verta implantuoti?“ Ir dar vienas labai dažnas klausimas: „Ar aš tikrai išeisiu su naujais dantimis po dantų implantacijos?“

Esminė mūsų odontologijos klinikos nuostata, kurią įskiepijo klinikos gydytojas ir įkūrėjas B.Sidaravičius, yra žmogiškas ryšys tarp gydytojo ir paciento.

Jis atsiranda iš abipusio pasitikėjimo vienas kitu ir gydytojo supratimo bei atjautos pacientui. Dėl to mes visuomet stengiamės atsakyti į visus pacientui kylančius klausimus ir išsklaidyti jo dvejones.

– Kokie būna jūsų atsakymai į minėtus žmonių užduodamus klausimus?

– Mes siekiame ne tik atsakyti į visus klausimus, bet ir vaizdžiai nupasakoti apie dantų atkūrimo galimybes.

Savo praktikoje taikome unikalias dantų atkūrimo metodikas, kurios leidžia prarastus ar nepataisomai sugedusius dantis atkurti vos per vieną dieną.

Pirmasis vizitas paprastai skiriamas susipažinti, esamai dantų problemai aptarti. Kartu atliekame diagnostinius tyrimus, sudarome gydymo planą. Per kitą vizitą, implantacijos dieną, sriegiami implantai ir ant jų iš karto tvirtinami nauji laikinieji dantys.

Nesvarbu, trūksta vieno ar visų dantų.

Beje, ši metodika tinka ir tuomet, kai reikia šalinti nepataisomai sugedusius vieną ar kelis dantis.

Tokiu atveju vienos procedūros metu šalinamas dantis ir į buvusios šaknies vietą sriegiamas dantų implantas, iš karto ant jo tvirtinant naują laikinąjį dantį.

Po kelių mėnesių laikinasis dantis pakeičiamas nuolatiniu. Tai įmanoma ir tuomet, kai pacientui trūksta daugelio dantų.

Tais atvejais, kai reikia atkurti visus prarastus dantis, atliekant vieną procedūrą pacientui į viršutinį ar apatinį žandikaulį įsriegiami keturi dantų implantai ir dar per tą pačią procedūrą pritvirtinami laikinieji dantys. Taigi atsakymas į klausimą, ar tikrai išeisiu po operacijos su naujais dantimis, 98 procentais atvejų yra teigiamas.

– Ar būna atvejų, kai dantų ant implantų atkurti neįmanoma?

– Viena didžiausių problemų, su kuriomis susiduriame dirbdami, – smarkiai sunykęs žandikaulio kaulas.

Pacientai į mūsų klinikos konsultacijas paprastai ateina sukaupę nemažai informacijos apie dantų implantavimą, pasikonsultavę su įvairiais gydytojais ar tiesiog individualiai prisiskaitę įvairios medžiagos.

Būna ir tokių atvejų, kai pacientai ateina su mintimi ir nuostata, jog prieš atliekant dantų implantaciją jiems reikės priauginti kaulo.

Galime nuraminti pacientus ir patikinti, jog mūsų odontologijos klinikoje taikomos dantų atkūrimo metodikos dažniausiai leidžia išvengti sudėtingų, brangių ir ilgai trunkančių kaulo priauginimo operacijų.

Pacientai labai nustemba ir apsidžiaugia, kai sužino, kad naujus dantis jiems galime atkurti dantų implantais, ir paaiškėja, kad reikia tik keletą kartų apsilankyti mūsų odontologijos klinikoje.

– Ko pacientai nedrįsta jūsų paklausti?

– Amžiaus ir patirties. (Juokiasi.) Kartais iš akių matau, kad nedrįsta.

Tuomet pati ištariu nepatogų klausimą: „Jūs tikriausiai norite paklausti, kiek man metų ir ar turiu pakankamai patirties?“ Tuomet su palengvėjimu atsidūsta ir įtampa išsisklaido.

Nuo 2008 metų dirbu B.Sidaravičiaus klinikoje gydytoja odontologe. Darbuotis pradėjau kaip gydytoja internė. Teko garbė būti B.Sidaravičiaus mokine.

Gydytojas Bronius mielai dalijosi savo žiniomis bei patirtimi, sukaupta per daugybę praktikos metų.

Be medicininių dalykų, gydytojas B.Sidaravičius mane išmokė dėmesio pacientui ir švelniai dirbti.

Stengiuosi būti nuoširdi ir atvira. Didžiulis atsidavimas darbui, nuolatinis tobulėjimas – tai sėkmės raktas į profesionalų gydymą.

Šypsena – tai, kuo dalijamės kasdien. Neretai vengiame plačiai šypsotis, juoktis, kartais net atvirai bendrauti vien dėl to, kad dantys nėra tvarkingi arba jų visai nebėra.

Manau, kad mes visi esame verti gražios šypsenos, nepriekaištingai sugydytų dantų ir atkurtos kramtymo funkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.